Atheist who kneel and pray – Tarryn Fisher

Na lang wachten, was hij dan daar eindelijk: Atheist who kneel and pray, een nieuw boek van Tarryn Fisher. Na het lezen van Bad Mommy, kon ik echt niet wachten op een nieuw boek. Tarryn haar boeken zijn niet standaard en sleuren je vaak direct mee in het verhaal. Leuke? We wisten niet precies wanneer hij uit kwam, maar toen hij online kwam bij Amazon zat ik er dan ook direct boven op en zorgde ik dat ik hem direct kon lezen. Ik kon niet wachten, helaas moest er ook gewerkt worden tussendoor. 

Omschrijving

Yara Phillips is a wandering muse.

She dates men who need her, but always moves on to something new, never staying in one place for very long.

David Lisey is in need of a muse.

A talented musician lacking lyrical inspiration. When he first sees her, he knows he’s found what he’s been looking for.

Yara believes she can give David exactly what he needs to reach his full potential:
A broken heart.

David’s religion is love.

Yara’s religion is heartache.

Neither is willing to surrender, but religion always requires sacrifice.

Verwachting

Nu heb ik over it boek verschillende (en ook grappige) verwachtingen gelezen. Van een gelovig verhaal tot een verhaal over iemand die van een  atheist over gaat in een gelovig iemand, maar zelf aangezien ik Tarryn haar stijl wel een beetje ken, had het idee dat het om een proces ging. Wat voor proces? Dat wist ik dan weer niet. Ik verwachtte weer een boek wat je echt meeneemt en eigenlijk niet wil wegleggen.

Daarnaast verwachte dat dit boek anders zou zijn dan haar vorige werken, omdat ze, zoals ze zelf ook zegt, nu in een fase zit waar ze ging trouwen en zelfs is getrouwd..Dus zou ze haar scherpe randjes verliezen?

Recensie

Allereerst: Het is inderdaad anders dan haar andere boeken, totaal anders. Is het goed? Ja! Yara en David, een verhaal wat je meeneemt en vooral vanuit Yara wordt beleefd. Ze is opstandig, eigenwijs en vooral bang en onzeker. Ze vecht eigenlijk tegen demonen die er niet zijn maar kan David daar tegen op vechtelf niet? Daarvoor moet je het boek lezen.

Het boek leest snel en makkelijk uit, al moet ik toegeven dat ik Yara soms echt wat aan kon doen. Een schop onder haar reet geven dat ze beter moest nadenken, normaal moest doen en het anders moest zien. In het verhaal inleven was dus echt geen probleem, geen enkel probleem. Wat wilde ik haar soms graag door elkaar schudden. Verder is het verhaal goed opgebouwd en houdt het wel de spanning vast tot het einde.

Gelachen: Ja. Tarryn heeft beetje zelfde droge humor als mij, dus dat zat wel goed.
Huilen: Nee.
Spanning: Het boek kon mijn aandacht goed vasthouden, soms raakte ik dit even kwijt maar werd ik snel weer terug gezogen in het verhaal.
Irritaties: Yara, ik wilde haar soms echt een schop verkopen of even door elkaar schudden en tegen haar schreeuwen.

Beoordeling: ♥♥♥♥♥♥♥♥ (9/10)

Alles bij alles heb ik ontzettend genoten van het boek. Wat waarschijnlijk ook het leesproces ten goede is gekomen of nog beter maakte is dat ik het schrijfproces van dit boek gevolgd heb. Tarryn deel veel in haar FB groep en via instagram en haar auteurs pagina. Ze is zeker de moeite waard om te volgen dus kijk er zeker na!

Het ebook van is te koop voor €3,47 bij bol.com

 

Mijn recensies zijn altijd gebasseerd op mijn eigen mening. Voor het kopen via mijn affiliatie link ontvang ik een kleine vergoeding van bol.com.

Geef een reactie