Boekrecensie: Chaos en Structure – Marielle Brouwer

Hoe kan ik anders dan het boek van Marielle lezen? Ik moest hem gewoon lezen en in mijn kast hebben natuurlijk! Ken je Marielle niet, kijk dan vooral ook even op haar blog Duntax! Ik heb Marielle leren kennen via het bloggen en ik kon dan ook niet anders dan haar supporten! Benieuwd wat ik van haar New Adult boek vond? Dan moet je vooral deze recensie lezen. 

Omschrijving

Wat als je wakker wordt na een nacht vol drank, naast de jongen die je haat?
Wat als die jongen vervolgens overal lijkt op te duiken?
Wat als heel Eindhoven denkt dat je het perfecte leven hebt, maar je helemaal geen modeljeugd hebt gehad?
Wat als er in je hoofd is gestampt dat je de grootste loser op aarde bent?

Lily haat Mika: De popi-jopi van DIE band.
Mika laat niemand toe in zijn leven en al helemaal niet in zijn hart.
Wat als hij niet zo populair wil zijn, als hij eruit ziet?
Wat als zij zijn hart steelt?

Na een foute avond vol drank wordt Lily wakker naast Eindhovens lokale popidool Mika.
Ze heeft een hekel aan de populaire band, die denken dat ze alles maar kunnen krijgen.
Maar als Mika haar maar niet met rust laat en ze hem beter leert kennen, is hij misschien niet zo verschrikkelijk als ze denkt.
Misschien kampt hij zelfs wel met soortgelijke problemen als zijzelf.

En hij? Wat vindt hij van haar?

Verwachting

Goh verwachtingen van dit boek. Ik het er natuurlijk al wat over gehoord via Marielle maar ook via Liz (van pluizenbol.nl), dus ik was vooral heel erg nieuwsgierig maar ook een boek wat makkelijk en lekker wegleest.

Recensie

Vanaf het begin werd ik gepakt door het verhaal. De karakters waren makkelijk om je mee te identificeren en om in te verplaatsen. Dit maakt dat het boek snel wegleest en je er als het ware doorheen vliegt. Extra leuk is het natuurlijk dat het gewoon in Nederland afspeelt (rondom Eindhoven) en daardoor veel dingen erg herkenbaar zijn. Is een keer wat anders dan een boek lezen wat zich in Amerika afspeelt. Zo wel Lily als Mika ontwikkelen zich gedurende het verhaal. Ze groeien langzaam. Beide dragen ze een verleden mee wat hun nu nog tekent en moeten leren zichzelf staande te houden, maar of dat echt gaat lukken? Dat weten we nog niet, aangezien it pas deel 1 is.

Het verhaal zat vol emotie en vooral muziek speelt een belangrijke rol. Alles bij elkaar zorgt voor een ontzettend leuken goed boek. Ik heb hem dan ook met veel plezier gelezen en kan niet wachten op het vervolg.

Lachen:  Ja!
Huilen: Nee.
Spanning: Ja, het boek houdt goed je aandacht vast.
Irritaties: Nee.

Beoordeling: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥(9/10)

Ik heb echt genoten van dit eerste boek van Marielle. Ik kan dan ook echt niet wachten op de andere delen. Nog leuker: Dat ze het boek zelf heeft uitgegeven! Niks meer dan liefde voor zelfpub. Wil jij dit boek graag lezen? Bestel het dan via haar site voor € 17,99! 

 

Geef een reactie