Boekrecensie: Een met jou (Crossfire 5) – Sylvia Day

Toen ik las dat dit boek uit kwam, moest ik hem gewoon hebben. Ik mailde dan ook direct A.W. Bruna voor een recensie exemplaar en mocht hem gelukkig hebben! Ik kon wel een vreugde dansje doen. Dit deed ik dan ook op de dag dat ik hem ontving. Inmiddels had ik het boek toen al in het engels gelezen (yay!) en heb deze dan nog een keer doorgelezen zodat ik ook een oordeel kon geven over de vertaling. Benieuwd naar de afsluiter van deze sexy serie? Lees dan vooral even verder. Heb je deel 4 nog niet gelezen? Lees dan vooral NIET verder als je geen spoilers wilt!! 

Omschrijving

Gideon Cross. Van hem houden was het makkelijkste wat ik ooit heb gedaan. Ik was op slag verliefd. Volkomen. Verloren.
Gideon heeft me alles gegeven. Nu moet ik bewijzen dat ik de rots kan zijn die hij ook voor mij is. Dat ik hem kan beschermen zoals hij mij beschermt. Samen kunnen we iedereen aan die tussen ons in probeert te komen. Maar onze grootste uitdaging ligt in de geloften die we hebben afgelegd. Ons overgeven aan de liefde was pas het begin. Ervoor vechten zal ons of bevrijden… of breken.

Verwachting

Na het goed einde in boek 4 was ik nu toch wel even in shock. Wacht breken?? Nee, no way, dat mag niet gebeuren en inmiddels moest ik nog enkele maanden wachten tot dat dit boek uit kwam. Nagels bijten dus! Als in serieus. In het Engels kwam hij een hele maand eerder uit dan de Nederlandse versie. Het eerste wat ik dan ook deed was: lezen lezen lezen en lezen. De verwachtingen lagen hoog!

Recensie

Allereerst mijn complimenten voor de vertaling. Niet alles is vertaald zoals ik het zou hebben vertaald, maar er zaten geen vervelende fouten in en rare constructies. Hierdoor las ook het Nederlandse boek goed en was het zo uit.  Groot groot pluspunt!! Top AW Bruna!

Nu het verhaal zelf. God, wat werd er weer met mijn emoties gespeeld. Ik werd verscheurd, boos, verdrietig en op nieuw verliefd op Gideon.. Allemaal in een keer. Het boek as dan ook wel een beetje een rollercoaster. Ondanks de vele gevoelens en dat de verhaallijn heel verrassend was, heb ik nog steeds het gevoel dat er iets mist. Het einde voelde voor mij niet geheel compleet. Alsof er nog een boek zou moeten komen, terwijl dat er niet in zit (al komt er wel een nieuwe serie aan over als ik goed heb onthouden een van de vrienden van Gideon).

Het verhaal zat vol verrassende elementen en dingen waarvan ik in het begin niet had gedacht dat ze zouden gebeuren. Waar het vorige boek best vrolijk eindigde begon dit boek best duister. Of het weer een goed einde heeft, moet je natuurlijk zelf achterkomen ;).

Lachen: Ja!! Zit nog steeds de nodige humor in.
Huilen: Nee, maar wel bijna..
Spanning: Het verhaal wordt goed opgebouwd, maar heel spannend is het niet. Toch wist het mij de hele tijd de boeien.
Irritaties: Het verhaal voelt niet af. Alsof er nog iets mist. Daarnaast kwamen sommige personages uit het eerdere boek mij te weinig terug, waardoor je ze een beetje miste.

Beoordeling: ★★★★★★★☆☆☆ (7/10)

Al met al heb ik genoten van het laatste deel van de serie, ondanks het voor mijn gevoel niet af  is. Ik hoop dan ook echt dat we in de volgende serie nog wat terug zien komen. Het was niet het beste boek maar zeker ook niet het slechtste wat ik van Day heb gelezen en het verdient dan ook zeker de 7 sterren.

Een met jou is de afsluiter van de Crossfire serie. Het zet je gevoelens op zijn kop en je wilt weten hoe het afloopt. Als je de rest van de serie hebt gelezen, moet je deze ook lezen! Ik kan dan ook niet wachten op haar volgende serie!

Informatie: 2016 || A.W. Bruna || Sylvia Day || Roman || 342 pagina || Paperback || € 15,00 bij bol.com

 

Bedankt A.W. Bruna voor het recensie-exemplaar. Ondanks dat ik het boek heb ontvangen van de uitgever, zijn mijn recensies altijd gebaseerd op mijn eerlijke mening. Voor het kopen via mijn bol.com link ontvang ik een kleine commissie. 

 

Geef een reactie