Boekrecensie: Hunted – Meagan Spooner


Een retelling van Beauty and the Beast, een die nog niet vertaald is naar het Nederlands. De cover is eigenlijk wat mij het meeste trok van dit boek. Ik zag hem een keer bij een booktuber (uit Amerika) en dacht die cover wauw. Nu hou ik ook nog van sprookjes en retellings dus ik moest hem gewoon hebben. Helaas heb ik nog niet fysieke boek, maar inmiddels wel het ebook en begon ik dan ook snel met lezen. 

Omschrijving

Beauty knows the Beast’s forest in her bones—and in her blood. Though she grew up with the city’s highest aristocrats, far from her father’s old lodge, she knows that the forest holds secrets and that her father is the only hunter who’s ever come close to discovering them.

So when her father loses his fortune and moves Yeva and her sisters back to the outskirts of town, Yeva is secretly relieved. Out in the wilderness, there’s no pressure to make idle chatter with vapid baronessas…or to submit to marrying a wealthy gentleman. But Yeva’s father’s misfortune may have cost him his mind, and when he goes missing in the woods, Yeva sets her sights on one prey: the creature he’d been obsessively tracking just before his disappearance.

Deaf to her sisters’ protests, Yeva hunts this strange Beast back into his own territory—a cursed valley, a ruined castle, and a world of creatures that Yeva’s only heard about in fairy tales. A world that can bring her ruin or salvation. Who will survive: the Beauty, or the Beast?

Verwachting

Ik verwachte een boek welke deels leek op Beauty and the Beast, maar toch een geheel eigen betekenis geeft aan het verhaal. Dit kan soms bij retellings lastig zijn of juist zo erg afwijken van het oorspronkelijke idee, dat de elementen niet meer terug te vinden zijn. Ik hoopte echt dat bij dit verhaal goed zou zitten. Of dit het geval is? Daarvoor moet je toch echt even verder lezen.

Recensie

Waar moet ik beginnen? Je haalt Beauty and the Beast zo er uit, maar ook stukken van Roodkapje komen er in terug. Beide zijn een perfecte mengeling van elkaar en zorgen voor een geheel eigen verhaal. Hij viel mij daarop dan ook echt niet tegen. Het verhaal is opgesplitst in grote deels het verhaal van Yeva en in kleien stukjes gedachten van Beast. Dit zorgt dat het verhaal iets meer dimensie krijgt, al had ik graag meer van het Beast willen lezen en vooral zijn verhaal over de achtergrond.

De hele tijd heeft het boek mijn aandacht weten vast te houden, al vond ik soms het verhaal wel wat langdradig. Verder miste ik soms meer het verhaal van haar zussen, omdat die eigenlijk ook wel een belangrijke rol er inspelen. Het hele verhaal zelf is zo perfecte mengeling van 2 sprookjes door elkaar, dat ik het idee misschien zelfs wel beter vind dan de losstaande sprookjes. Het hele boek zijn ze opzoek naar iets (verschillende karakters) en is het de vraag of ze het op tijd kunnen vinden. Wat ze vooral moeten leren? Gelukkig zijn.

Lachen: Nee/ja/ik durf het niet meer te zeggen. Ik heb het boek grotendeels op het werk gelezen. Dus dit antwoord moet ik schuldig blijven.
Huilen: Nee, daarvoor is het niet het type boek. \
Spanning: Het boek wist mijn aandacht er bij te houden en ik wilde wel steeds verder lezen.
Irritaties: Sommige stukken gingen voor mijn gevoel soms traag en 1x wilde ik Yeva echt een schop onder der kont verkopen.

Beoordeling: ♥♥♥♥♥♥♥♥(8/10)

Het hele boek is een die ik met veel plezier heb gelezen. Als je van een van de oorspronkelijke sprookjes houdt, is dit boek echt de moeite waard. Het is zoals ik aangaf echt een mengeling tussen beiden. Al overheerst Beauty and the Beast natuurlijk wel het meeste. Ik twijfelde eerst om 7 sterren te geven, maar besloot toch voor een 8 te gaan.

Hunted is te koop bij Bol.com.

 

Dit gaat om een gekocht exemplaar. Mijn recensies zijn altijd gebasseerd op mijn eigen mening. Voor het kopen via mijn affiliatie link ontvang ik een kleine vergoeding van bol.com.
 

Geef een reactie