Boekrecensie: Lord of Shadows – Cassandra Clare

De Nederlandse vertaling is onderweg, maar vandaag alvast de recensie van deel 2 in The dark artifices serie van Cassandra Clare! Wachten op d Nederlandse editie had ik geen geduld voor dus ik besloot net als deel 1 dit boek in het Engels te gaan lezen. Alleen al omdat ik de prachtige kaft gewoon in mijn kast moet hebben (zowel paperback als hardcover maar ssst ;)) Let op spoilers voor boek 1!

Omschrijving (Hier heb ik de bewust de Nederlandse gebruikt van uitgeverij Moon!)

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn broer Mark te daten. Maar die heeft ook zijn eigen problemen…

De Onseelie-koning is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan de eisen van de schaduwjagers toegeven. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is…

Verwachting

Net als boek 1 probeerde ik mijn verwachtingen laag te houden met dit boek, dit om tegenvallen te voorkomen. Wel hoopte ik meer te lezen ook over Clary en Jace, maar ook natuurlijk hoe het verder gaat met Emma en Julian! Ik wilde er meteen aan beginnen zodra hij binnen kwam, al had hij behoorlijk wat vertraging bij het bestellen (geen geduld, hallo wel 4 dagen!)

Recensie

Heb ik hem in 1 ruk uitgelezen? Nee, ik heb er eigenlijk behoorlijk lang over gedaan. In het begin omdat ik er niet goed in kwam en aan het einde omdat ik niet wilde lezen hoe het zou eindigen. Dit om een spoiler die ik had gelezen (die achteraf gelukkig mee viel!). Zoals ik meestal heb met de boeken van Cassandra moet ik er echt in komen. Het verhaal komt langzaam op gang en moest soms ook even diep graven hoe het ook alweer allemaal in deel 1 ging.

Door het middelste deel van het boek vloog ik (letterlijk), richting het einde werd ik steeds weer trager. Wat als het nu niet gaat zoals ik hoop? Wat nu als het fout gaat? Het waren constant vragen in mijn hoofd. Naast natuurlijk de nodige ‘plottwist’ was het weer een verhaal wat je mee sleurt. Het verhaal van Emma en Jullian gaat verder. Hoeveel zetten ze op alles? Maar ook kijk je in het hoofd van bijvoorbeeld Mark en zie je ook meer van Christina en de rest van de familie. Je volgt het verhaal echt uit verschillende hoeken waardoor het verhaal je meer grijpt.

Zonder te spoilers, geloof mij als je boek 2 uit hebt, wil je dat boek 3 morgen nog voor je klaar ligt.. Dat einde.. Ja meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen, maar laten we maar zeggen dat ik echt dacht. Nee, je kan niet hier stoppen, vertel meer nu, nu, nu, nu. Helaas moeten we daar nog even op wachten.

Lachen: Ja, het boek heeft voldoende grapjes (Hallo Jace!)
Huilen: Ja en nee, ik denk het einde mij normaal wel tot tranen had gebracht, maar ik had erger verwacht door een spoiler dus dacht pfiew!
Spanning: Ja! Ondanks dat het begin j mij niet zo pakte, werd het rest van verhaal weer steeds spannender.
Irritaties: Ja en nee. In begin van het verhaal wordt veel herhaald voor mijn gevoel waardoor het langdradig aanvoelt.

Beoordeling: ♥♥♥♥♥♥♥♥ (8/10)

Op het trage begin na, is het weer een boek waar ik verliefd op ben geworden. Is het zo goed als deel 1? Nee, maar het is zeker een goede opvolger. Heb er weer ontzettend van genoten en kan natuurlijk ook weer eens niet wachten op deel 3! Hij verschijnt in januari 2018 in het Nederlands mocht je het je afvragen 😉

(Ik kwam er trouwens tijdens het schrijven achter dat ik nooit mijn recensie van deel 1 online heb gezet! Misschien dat deze in de toekomst er nog aan komt ;))

Lord of shadows is te koop bij Bol.com in zowel Hardcover als Paperback! 

 

Dit gaat om een gekocht exemplaar. Mijn recensies zijn altijd gebasseerd op mijn eigen mening. Voor het kopen via mijn affiliatie link ontvang ik een kleine vergoeding van bol.com.

Geef een reactie