Boekrecensie: Observant – Ole Nyland


Voor Ole Nyland mocht ik het boek Observant lezen. Nu had ik deze recensie al even klaar staan maar was hij helaas gewist bij mijn hack, maar nu staat hij dan eindelijk online. Lees snel verder

Omschrijving

Vita, huisbediende van de familie Rae, hangt een doodvonnis boven het hoofd. Ze heeft zich hierbij neergelegd totdat Kalle, in dienst als Observant van de zoon des huizes, haar helpt ontsnappen. Samen beginnen ze aan een reis die hen de Wereld inleidt. Het einddoel van de twee is het eiland Arran, een onherbergzaam stuk rots in de zee, waar meester Bak eeuwen geleden alle Observanten met een speciale gave liet afslachten. Opeens is het leven van Vita niet meer uitzichtloos, maar heeft het richting. Het leven van Kalle wordt juist compleet overhoop gegooid. Of is deze reis ook voor hem een redding? Om het eiland te bereiken, moeten ze uit handen zien te blijven van de Strijders, die een klopjacht inzetten in opdracht van meester Rae.

Verwachting

Voor het beginnen met lezen, had ik eerlijk gezegd weinig verwachtingen. Ik had de omschrijving van het boek gelezen, maar vond het moeilijk om een duidelijk beeld te vormen. Ik was dan ook wel erg benieuwd of ik het boek leuk zou vinden of niet. En of het verhaal mij verder zou gaan aanspreken.

Recensie

Waar ik in het begin wat moeite had om opgang te komen in dit boek, sleurde het mij later helemaal mee. Het boek was verrassend en iets wat ik nog niet eerder had gezien. Het was een hele nieuwe wereld. Het boek las nadat ik er eenmaal in zat als een trein weg. Het neemt je mee op een reis, letterlijk maar ook in de ontwikkelingen van de karakters. Kalle en Vita verrassen je op verschillende manieren.

Het boek is spannend, origineel en neemt je mee in een avontuur. Het einde is verslavend en zorgt dat ik echt meer over Kalle en Vita wil gaan lezen! Want hoe gaat het verhaal verder? Daar ben ik nu echt benieuwd naar.

Lachen: Niet hardop maar in mijn hoofd zeker een paar keer!
Huilen: Nee.
Spanning: In het gehele verhaal wordt de spanning goed opgebouwd.
Irritaties: Geen

Beoordeling: ♥♥♥♥♥♥♥ (7/10)

Observant is een boek dat mij echt verrast heeft op een goede manier. Ik had ontzettend veel moeite om in het verhaal te komen, maar toen ik eenmaal op gang was kon ik het eigenlijk niet meer wegleggen. Hierdoor krijgt het ook 7 hartjes uit de 10. Het is zeker  een Young Adult die ik aanraad en nog leuker: het is er een van eigen bodem!

Observant is te koop bij bol.com voor € 17,50!

 

Dit boek heb ik gekregen van de schrijver. Ik geef altijd een eerlijke mening over het boek. Voor het kopen via mijn affiliatie link ontvang ik een kleine vergoeding van bol.com.

 

Geef een reactie