Boekrecensie: Onbezonnen – Vera Lundi

Onbezonnen Vera Lundi

Voor de Hebban leesclub, mocht ik Onbezonnen van Vera Lundi lezen! Een thriller, dat was alweer even geleden dat ik er een las. Na veel YA, weer totaal iets anders natuurlijk. Goed voor de Hebban Leesclub doe je mee aan allemaal verschillende onderdelen en iedereen kan zich opgeven! Heel leuk, dus als je nog niet lid ben van Hebban, meld je even aan! Je kan dan mee doen aan verschillende winacties of aan de Hebban reading challenge. 

Roy Peters wordt zinloos vermoord. Zijn vrouw Monica blijft achter met twee kleuters. De tijd staat stil. Het enige dat haar op de been houdt, zijn haar twee dochters. Acht jaar later beseft Monica dat het leven ongemerkt is doorgegaan.

Door een bericht dat ze onder ogen krijgt, wordt de woede die ze voor de dader voelt aangewakkerd tot een onmetelijke haat. Ze heeft nog maar één doel. De moordenaar moet lijden, zoals zij al jaren doet. Om haar daden te rechtvaardigen wikkelt Monica zich in een web van leugens.

De reacties op dit boek zijn heel verschillend. Door velen wordt he geen thriller genoemd, omdat te ‘psychologisch’ is. Ik denk dan? Nog nooit gehoord van een psychologische thriller? Het boek zit vol spanning, het is absoluut geen romantisch iets of een YA boek. Ik snap niet waarom mensen het eigenlijk geen thriller vinden, maar goed.

Het boek neemt je mee naar het moment dat Roy Peters wordt vermoord. Je voelt de emoties en wordt meegenomen in het leven van Monica die zint op wraak. Het is een boek wat heel psychologisch is geschreven, vol spanning. Monica neemt voor ons onbegrijpelijke keuzes, maar ik denk dat het voor iemand met ernstige PTSS logische keuzes zijn. Het denken kan dan vaak onlogisch gaan, maar je moet hier wel tegen kunnen. Ik hou van psychologische thrillers en dit boek paste dan ook goed in mijn straatje.

Het  is vlot geschreven, simpel waardoor het goed leesbaar is. Daarnaast heeft het een aangenaam groot lettertype waardoor je er doorheen vliegt. Het boek is tot de laatste hoofdstukken ontzettend spanend. Daarna gaat het verhaal nog iets verder, namelijk een aantal jaren. Dit is niet super spannend maar geeft wel een extra invulling aan het verhaal.  Het diept het verhaal van Monica nog net wat verder uit. Persoonlijk vond ik dit erg prettig.

Gelachen: Nee.
Huilen: Nee.
Spannend: Ja, het verhaal bouwt zich goed op richting het plot, zeker voor een debuut!
Irritaties: Deze heb ik gejat van de mensen van de leesclub zelf; namelijk dat er meerdere taalfouten in schijnen te zitten. Nu ik dyslectisch ben en ik dit dus  niet zie, vermeld ik het even voor de mensen die zich hier heel erg aan kunnen irriteren.

Beoordeling:★★★★★★★☆☆☆ (7/10)

Het boek is het debuut van Vera Lundi. Ik heb persoonlijk ontzettend genoten van deze thriller, mede door het sterke psychologische effect. Het boek leest goed en makkelijk weg, zit vol spanning en heeft een goed plot.

Informatie: Vior Webmadia || Vera Lundi || 271 pagina || Paperback || € 17,95

Geef een reactie