Boekrecensie: Paper Princess – Erin Watt

Begin dit jaar las ik de serie van The Royals. Het eerste deel Paper Princess staat gepland voor mei 2017 om uit te komen in het Nederlands, het is dan ook hoogtijd voor een review! 

Omschrijving

From strip clubs and truck stops to southern coast mansions and prep schools, one girl tries to stay true to herself.
These Royals will ruin you…
Ella Harper is a survivor—a pragmatic optimist. She’s spent her whole life moving from town to town with her flighty mother, struggling to make ends meet and believing that someday she’ll climb out of the gutter. After her mother’s death, Ella is truly alone. 
Until Callum Royal appears, plucking Ella out of poverty and tossing her into his posh mansion among his five sons who all hate her. Each Royal boy is more magnetic than the last, but none as captivating as Reed Royal, the boy who is determined to send her back to the slums she came from.
Reed doesn’t want her. He says she doesn’t belong with the Royals.He might be right.
Wealth. Excess. Deception. It’s like nothing Ella has ever experienced, and if she’s going to survive her time in the Royal palace, she’ll need to learn to issue her own Royal decrees. 

Verwachting

Ik ben deze serie eigenlijk geheel blank in gegaan. Ik hoorde er van via  Liz (van pluizenbol.nl) en dacht ach waarom ook niet? Ik las de achterkant en dacht; hmm een Young Adult? Oké. Ik hoopte op een leuk en romantisch verhaal, met misschien wat meer spanning.

Recensie

Deel van van Paper Princess gaat over Ella. Nadat haar moeder is overleden staat ze er alleen voor en beland ze in een avontuur waarvan ze nooit had kunnen dromen. Ella vecht tegen alles en moet wennen aan haar nieuwe leven. Gaat dit haar lukken?

Het verhaal van Ella en de Royals is een verhaal vol emoties, rollercoasters en een waarbij je je niet hoeft te vervelen. Ik hou er van dat Ella zo sterk karakter is en vecht waarvoor ze staat en waarin ze geloofd. Ze probeert zichzelf te redden op de best mogelijke manier en zich staande te houden in alles wat op haar afkomt. Dit is dan ook één van de dingen die ik zo fijn vind aan dit verhaal.

Het eerste deel wordt in Nederland gebracht als young adult, maar dit verhaal is voor mij zeker New Adult, zeker met de best wel heftige onderwerpen die navoren komen in dit boek. Het boek voor mij was zeker weten een guilty pleasure. Je kan dan ook echt zeggen These Royals will ruin you.. Want dat is zeker weten wat ze gaan doen. Het verhaal zit vol gebroken karakters en disfunctionele situaties en relaties, maar is zo verslavend dat je eigenlijk wel verder moet lezen.

Lachen: Ja! Ik heb meerdere keren hard op zitten lachen.
Huilen: Nee, maar het boek is zeker een emotionele rollercoaster.
Spannend: Het boek is verslavend en je wil het ook zeker niet wegleggen voordat je het uit hebt.
Irritaties: Ik kon de Royal jongens eerst wel schieten, maar ik kan alleen maar zeggen lees verder lees verder..

Beoordeling: ♥♥♥♥♥♥♥♥ (8/10)

Paper Princess is een New Adult die je zeker niet moet lezen als je licht hartig bent en snel op je teentjes getrapt. Alle krakers hebben sterke persoonlijkheden en dat kan nog al eens botsen. Het is een echte guilty pleasure om te lezen en ik heb er dan ook echt van genoten. De karakters zijn gebroken, de relaties disfunctioneel, maar echter elke handeling en actie zit een verhaal en daarvoor zal je verder moeten kijken en lezen. Dit boek is zeker niet geschikt voor iedereen,  maar ik heb genoten van dit boek (en de rest van de serie!).

Paper Princes komt in het Nederlands uit op 30-05-2017 en zal € 15,99 gaan kosten bij Bol.com. Nu al nieuwsgierig geworden? Dan kan je altijd nog voor de Engelse gaan natuurlijk!

 

Dit boek was een eigen exemplaar. Ik geef altijd een eerlijke en mijn mening. Voor het kopen via mijn affiliatie link ontvang ik een kleine vergoeding van bol.com.

 

One comment

Geef een reactie