Boekrecensie: Samenzwering – Kelly Armstrong

Al veel had ik over dit boek gehoord, maar tot op heden kon ik deel 1 nergens vinden. Toen ik hem dan ook vond was ik ontzettend blij. Inmiddels heb ik deel 1 uitgelezen en ben ik druk bezig in deel 2.

Omschrijving 

Maya Delaney woont in het kleine onderzoeksdorpje Salmon Creek en voelt zich sterk verbonden met de natuur. Maar dan beginnen er vreemde dingen voor te vallen in het dorpje. Een jong meisje verdrinkt op mysterieuze wijze in een kalm meer, poema’s verschijnen rond Maya’s huis en haar beste vriend Daniel voelt zich opeens niet op zijn gemak bij bepaalde mensen en dingen. Een van die mensen is Rafe, de nieuwe bad boy van het dorp, die wel heel geïnteresseerd is in een specifiek detail van Maya: haar tatoeage in de vorm van een pootafdruk…

Verwachting

Normaal probeer ik niet zulke hoge verwachtingen van boeken te hebben, alleen maar omdat ze dan juist erg kunnen tegen vallen. Toch, had ik juist bij dit boek hoge verwachtingen. Deel 1 is niet meer in de winkels te vinden en ook tweedehands redelijk moeilijk aan te komen. Meerdere malen hoorde ik mensen enthousiast over deze serie vertellen en aangezien ik The darkest power serie van Kelly Armstrong ontzettend goed vond, kon ik niet wachten om te beginnen.

Recensie

Toen ik, puur uit toeval, samenzwering tegen kwam begon ik dan ook direct enthousiast met lezen. Het verhaal kwam snel op gang, maar bleef in mijn ogen daarna lang hangen. Het voelt als een hele hele lange inleiding en het is natuurlijk deel 1 van een serie maar alsnog. Het voelde soms zo langdradig dat ik geen zin had om verder te lezen. Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik het heb gedaan, omdat deel 2 tot nu toe een stuk meer bevalt.

Het hele verhaal had ik non-stop het idee dat ik al wist wat er ging gebeuren, wat het natuurlijk niet spannender maak. Uiteindelijk heeft het mij nog wel op een aantal punten verrast wat een opluchting is eerlijk gezegd. Het verhaal zelf is ontzettend leuk bedacht, maar de uitwerking vind ik soms minder. Het eerste boek had van mij meer actie mogen hebben en niet pas in de laatste paar hoofdstukken. Daarnaast kreeg ik soms echt  het gevoel van een driehoeksrelatie. Nu zijn de boeken natuurlijk al ouder, maar vind ik tegenwoordig de boeken die dit hebben helaas een stuk minder leuk.

Wat ik wel goed vond aan dit boek? Want er waren zeker ook goede punten; het las ontzettend fijn en snel weg. Dit is een groot pluspunt omdat het boek hierdoor geschikt is voor mensen die lezen minder leuk vinden of er meer moeite mee hebben. Je vliegt er echt doorheen. Het verhaal is in mijn ogen redelijk origineel tot nu toe (blijft trilogie natuurlijk) en het is een echte Young Adult, wat af en toe gewoon fijn is.

Lachen: Nee.
Huilen: Nee.
Spanning: Nee, ik vond vooral het midden stuk te langdradig en moest soms echt doorzetten.
Irritaties: Dat het een lange inleiding lijkt, driehoeksrelatie en soms te voorspelbaar.

Beoordeling: ♥♥♥♥♥ (5/10)

Boek twee begon direct een stuk beter en ik hoop dan ook dat dit boek de serie gaat redden. Het verhaal voelde voor mij te veel als een inleiding en de soms rare verhoudingen tussen karakters. Het verhaal zelf is wel sterk alleen had de uitwerking voor mij beter gekund. Het boek wel een aanrader als je echt graag een simpele Young Adult wilt lezen.

 
Samenzwering is niet meer te koop als nieuw boek op bol.com maar wel als ebook voor maar € 6,99

Dit gaat om een eigen(gratis gevonden) exemplaar. Mijn recensies zijn altijd gebasseerd op mijn eigen mening. Voor het kopen via mijn affiliatie link ontvang ik een kleine vergoeding van bol.com.

Geef een reactie