Boekrecensie: The Evolution of Ivy: Antidote – Lauren Cambell

Dit is deel 2 (en het laatste deel) van de serie Evolution of Ivy. Nadat ik deel 1 had gelezen en na lang wachten kon ik dan ook eindelijk deel 2 gaan lezen! Zo benieuwd hoe het Ivy verder zal vergaan, of uhm Emily. Als je verder geen spoilers wilt voor deel 1? Klik dan vooral niet verder. Omschrijving

“It should have been easier.
I changed everything. Became the beauty I didn’t think he’d resist. Lived the lie I thought he could love.
I sacrificed my soul to recover the years that she took from us, yet I’m still empty-handed.
But he’s mine. I’ve earned him. It’s time to collect my prize, and I’ll be damned if I let anyone come between us this late in the game.
If only I’d known my greatest obstacle would be me.”

Verwachting

Eindelijk komen we dan te weten hoe het Emily en Brooks af gaat, of Eliza nog wraak neemt en of alles goed gaat aflopen. Ik hoopte weer op een boek vol crazyness, obsessie en een sprankje liefde. Ik hoop op veel lachen en mij goed te vermaken.

Recensie

Hoe moet ik dit zeggen? Vind ik deel 2 net zo goed als deel 1? Nee, waar ik van deel 1 echt gek was (5 sterren op Goodreads), heb ik het gevoel dat bij deel 2 ik iets mis. Ivy is minder scherp, een stuk minder scherp. Haar karakter ontwikkeld zich snel en voelt soms gehaast. Toch weet het boek mij de heel tijd te boeien en lees ik hem met veel plezier uit.

Het verhaal gaat verder waar deel 1 eindigt; Emily heeft Eliza en Brooks uit elkaar gedreven en ze hoopt dan ook haar slag te slaan. Het boek zit weer vol met plannen, een hoop gestoordheid van Ivy en een hoop onbeantwoorde vragen voor alle partijen. Het verhaal ontwikkeld zich snel, heel snel. Slag op slag volgt en langzamerhand ontwikkeld het verhaal het zich tot een spannende conclusie.

Lachen: Ja, ik kan niet anders dan lachen om de streken van Ivy.
Huilen: Nee.
Spanning: Ja en nee.. Het einde kon ik zien aankomen, maar toch liet het boek mij niet los.
Irritaties: Het boek valt soms gehaast, te gehaast. Dit doet wat af aan het verhaal op sommige punten.

Beoordeling: ♥♥♥♥♥♥♥ (7/10)

Ik twijfelde op Goodreads heel erg tussen 3 en 4 sterren, ik besloot uiteindelijk voor 4 te gaan. Dit omdat de basis van het verhaal zo goed en origineel is. Omdat ik er tussen in bleef zitten ga ik hier voor 7 zodat ik netjes op het midden uit kom. Het boek is goed, maar minder sterk dan deel 1. Toch heb ik het met veel plezier gelezen en vind ik jammer dat we nu geen gekke streken meer hebben van Ivy.

Geef een reactie