Boeken: Boeken voor met kerst!

SONY DSC

We zitten al weer ver in december, over een week ben ik alweer jarig.. Dat betekent: Nog 2 weken voor dat we kerstavond hebben en dus nog maar 2 weken om de ideale kastboeken op te snorren. 2015 is voorbij gevlogen en we moeten het natuurlijk goed afsluiten. Ik heb 5 kerstboeken geselecteerd om te lezen deze kerst. Of ik ze allemaal heb gelezen? Nee! Dus ik hoop zeker nog een paar te kunnen toevoegen aan mijn boekenkast *hint hint mensen ;)*

We beginnen met een die ik wel heb gelezen, namelijk: Winter in New York van Chantal van Gastel. Van de week hebben jullie hier al alles over kunnen lezen in een recensie natuurlijk. Het boek bevat verschillende verhalen die zich allemaal rondom kerst afspelen. Sneeuw, New York, Liefdes? Perfect dus voor met kerst! Ik heb er bijna spijt van dat ik hem nu al uit heb gelezen 😉 .. Gelukkig staan er nog genoeg op mijn verlanglijst die ik met de rest kan gaan lezen.

Nu een engels boek A Christmas Carol and Other Christmas Writings van Charles Dickens natuurlijk . Eigenlijk moet ik mij diep schamen, want ik heb dit boek niet mijn bezit en ook niet in mijn kast staan. Deze engelse uitgave die ik tegen kwam bij bol.com is dan ook geweldig. Hij is nu met 40% korting, maar ik had mijn vriend beloofd geen boeken meer te kopen (zelf dan), tot dat ik een groter gat in mijn TBR stapel heb gekregen. Over krijgen zei hij trouwens niks! Natuurlijk kan je ook gewoon de Nederlandse variant kopen! Trouwens al deze boeken van deze serie in het engels staan op hoog op mijn wenslijst. Ze zijn allemaal zo mooi!! En ik wil gewoon meer klassiekers gaan lezen!

Ook kan natuurlijk Let it Snow van John Green niet ontbreken. Ook dit is een verhalen bundel geheel in kerststijl. Hij is in zowel het engels en als in het Nederlands te krijgen. Ik heb er al meerdere keren mee in mijn handen gehad en aangezien ik fan ben van andere boeken van John Green ben ik dan ook hier heel nieuwsgierig na.  Heeft iemand van jullie hem al gelezen? Let me know, let me know!

Bij de kerstfilms kwam hij al terug, maar ook hier verdient hij zijn plekje. Over welk boek ik het heb? Nou over Love Actually van Phillip O’Conner. Het was natuurlijk te verwachten dat zo leuke film van een boek was afgeleid, maar tot dat ik echt specifiek opzoek ging naar boeken die zich met kerst afspelen wist ik het eigenlijk niet. Oh, erg ik weet het! Het boek lijkt mij  natuurlijk nog leuker dan de film, zoals vaak het geval is. Al las ik op bol.com wel al dat het een echt meiden boek is! Dus sorry mannen!

Als laatst heb ik nog een verhalen bundel voor jullie, welke? Nou De magie van kerst van Cathy Kelly. Het is een verzameling van feelgood verhalen over de dilemma’s waar we allemaal mee te maken hebben. Het zijn 19 verhalen, waarvan 6 specifiek kerstverhalen zijn. Perfect toch die korte verhalen? Kan je het boek soms ook nog even wegleggen en gezellig doen met de familie ;)..

Welke boeken lezen jullie deze kerst?

 

4 comments

  1. Silke says:

    Heerlijke boeken staan er tussen.
    Ik denk dat jij my true love gave to me ook erg zou kunnen smaken. De review verschijnt daarvan in de kerstweek op mijn blog. Maar lijkt me helemaal jou ding te zijn!

Geef een reactie