Boeken: Boektober update!

8466488_orig

Goed inmiddels is het 1november als dit artikel online komt, in plaats van 31 oktober. Excuus daarvoor, er is iets mis gegaan! Boehoe! Maar daarom krijgen jullie vandaag twee artikelen van mij. Later vanmiddag zal deze online komen.

Goed oktober is tot zijn einde, dus zo ook de boektober challenge! Ik heb niet alles uit kunnen lezen wat ik wilde lezen, maar heb wel meer gelezen dan ik had verwacht. Klinkt niet heel erg logisch toch? Goed, haha ik en planningen qua lezen gaan niet altijd zoals het hoort. Welke boeken ik allemaal in oktober heb gelezen? Nou de volgende. 

Ik begon oktober met het uitlezen van Harry Potter and the globet of fire van niemand minder dan J. K Rowling natuurlijk. Dit boek stond echt totaal niet op mijn planning, maar het was nog een van de boeken waar ik al aan begonnen was voor dat oktober begon. Eigenlijk was het de bedoeling dat deze zou wachten tot november, maar als HP nerd dat ik ben kon ik hem niet aan de kant leggen. Hij moest en zal uit en zo geschiedde. 9 oktober las ik de laatste pagina en ik ging ik door in Ik ben de nacht van Ethan Cross.

Over dit boek staat natuurlijk al een recensie online, ben je benieuwd naar ik ben de nacht? Klik dan vooral even HIER. Dan kan je mijn volledige mening lezen. God wat was dit boek spannend en intrigerend.  Toch deed ik er voor mij doen langer over dan normaal, wat alles te maken heeft met de tentamens van afgelopen week en mijn laatste tentamen komende week. Op 15 oktober las ik de laatste pagina. Tijd om even bij te komen? Nee hoor, want op de 16 van oktober, dus net over de helft las ik al mijn derde boek uit. Namelijk: Ik ben bij je van Lorna Minkman. Dit boek had ik ontvangen van Clavis Young Adult. Hebben jullie de recensie al bekeken? Want dat was namelijk mijn aller eerste youtube filmpje ooit. God wat was ik nerveus (ratel de ratel), nog niet gezien? Klik dan even HIER!

Langzamerhand kwamen we steeds dichter bij mijn tentamens en zoals verwacht ging ik steeds langzamer lezen! Als in echt langzaam langzaam. Tot afgelopen maandag (26 oktober) we ineens heel snel moesten lezen bij de leesrace van John Boyne, de jongen op de berg.  Hier had ik speciaal rekening mee gehouden in mijn tentamenplanning. Ik begon dan ook maandag om 19:00 uur en 3 uur later legde ik mijn tablet aan de kant en was het boek uit. Ook over dit boek hebben jullie al alles kunnen lezen (klik hier).

Inmiddels zijn we aangekomen bij het laatste boek van boektober: Tot waar we kunnen kijken van Inge der Krabben. Hiervan komt vanmiddag de recensie online! Ik heb echt lang over dit boek gedaan. Tussen het heen en weer reizen en vliegen van Groningen naar Diemen, naar Eindhoven terug naar Groningen, naar ongeveer 3 studieboeken uit te hebben gelezen en 20 uur aan colleges terug te hebben gekeken las ik hem de 28ste van oktober uit.  Inmiddels heb ik twee tentamens gemaakt en ben ik halverwege Geestesoog van James Dashner.

Vijf en half boek las ik dus in oktober. Dit is voor mijn doen redelijk weinig, maar genoeg tussen al mijn tentamens door. Komende maand zal ik waarschijnlijk veel meer boeken uitlezen, aangezien er een paar nog voor de helft van november online dienen te staan op mijn blog. Dit is natuurlijk hartstikke leuk 😉 en hebben jullie ook nog iets om naar uit te kijken!

Vanmiddag ga ik proberen mijn Bookhaul van oktober te filmen (als mijn vriend zich er niet te veel mee gaat bemoeien!). Die plaagt mij graag onder het filmen/typen dus we gaan het zien ;). Het was de planning om dit gisteren al te doen, maar aangezien ik vrijdag avond ongeveer gecrasht ben na mijn tentamen, gister middag nog 4uur heb liggen slappen is dat er niet meer van gekomen. Zelfs mijn filmdate met mijzelf naar Spectre heb ik af moeten zeggen, maar gelukkig zit ik weer vol energie en kan ik er weer volop tegen aan!

Welke boeken hebben jullie allemaal gelezen in booktober?

Geef een reactie