Boeken: Yalfest

aaaaa
1 oktober was het zover, de kaarten van Yalfest gingen in de verkoop. Na heel wat gestress was het toch nog gelukt een kaartje te kopen in de voorverkoop! Het evenement zelf is pas op 24 april 2016, in Utrecht. Wat Yalfest nu precies is? Nou een Young aldut literatuur festival! Alleen dat klinkt toch al geweldig?! Er komen verschillende schrijvers en bij het kopen van je kaartje kon je een workshop kiezen. Zelf ben ik voor workshop B gegaan, dit is een schrijfworkshop. Verder was er nog de keuze tussen een fotografie workshop, vlog workshop en een kaligrafie workshop! Erg leuk allemaal. Wil jij meer weten, klik dan even verder. 

Een van de hoofdredenen dat ik heen wil, zijn natuurlijk  om op de foto te kunnen met verschillende schrijvers. Mijn grote favoriet: Tahereh Mafi!!! AAAHH! Hoe vet?! De schrijfster van Vrees me-serie is gewoon aanwezig!! Alleen hier wordt ik natuurlijk al hardstikke gelukkig van ;). Er zijn foto moment in geplant, afhankelijk van welke groep je zit. Woaah, ben nu gewoon al nerveus van het idee. Verder komen er nog de volgende geweldige schrijvers:

  • Ransom Riggs (zijn boeken staan inmiddels in mijn kast en moet ik nodig gaan lezen!!)
  • Arwen Elys Dayton
  • Tom Ellen & Lucy Ivison
  • Stephanie Perkins
  • Becky Albertalli

Er is natuurlijk meer te doen dan het maken van foto’s. De inloop is van 11:00u tot 11:30u, daarna start het hoofdprogramma tot ongeveer 13:00 uur. Hier kunnen we interviews verwachten maar ook interactie natuurlijk met ons, het publiek. Daarna is de lunch (die bij je kaartje in begrepen zit), en hierna starten de workshops en fotomomenten! Ik ben zo onzettend benieuwd naar de workshop schrijven! Tussen beiden door zit er nog weer een pauze waar je vrij kan rondlopen en deelnemen aan al het extra’s wat er is. Je kan bijvoorbeeld nieuwe boeken aanschaffen, altijd goed toch? Nadat de workshops en foto momenten zijn geweest is er nog een afsluiting/uitloop tot ongeveer 17:00uur.  Al met al lijkt het mij een geweldige middag!

Wat je allemaal krijgt voor je kaartje? Nou toegang, de workshop, de lunch, bookplates met de handtekeningen (aangezien 400 kaarten zijn, werd het volgens de organisatie te veel om de auteurs handtekeningen te laten zetten in boeken), een boek(!), welkomsdrankje en borrelhapjes aan het einde!

Al met al heb ik ontzettend veel zin aan deze dag, maar ook om andere mensen te ontmoeten die ik alleen nog maar via Facebook of hier heb gesproken! De ultieme kans voor een grote meeting natuurlijk! Kan niet wachten om iedereen in het echt te zien! 🙂 Ga jij ook heen? Of wil je heen, dan moet je snel zijn want zover ik weet was al meer dan 80% van de ticketsverkocht!!!

Meer informatie: KLIK

Facebookpagina: KLIK

Geef een reactie