Boekenfun: hoe je met een boekenjunk moet samenleven!

011

Naast dat wij zelf natuurlijk met onszelf moeten leven. Overal boeken, heerlijk. Maar we hebben natuurlijk ook nog huisgenoten. Als in vriend/vriendin, familie.. Hoe overleven zij onze verslaving? Vandaag vooral een lijstje die grappig is, van wat voor problemen zij tegen het lijf lopen en laat dit bericht vooral lezen, want het is eigenlijk gewoon in ons voordeel 😉

♥ Accepteer overal de boeken. Ze liggen echt overal, hier liggen ze zelfs vaak in bed. Ben je er klaar mee? Hang een paar extra planken en kasten op.. Wij zijn er heel blij mee ;)..

♥ Neem ze 1x per week mee de boekenwinkel in. Voorkom je een hoop afkickverschijnselen.. Of slimmer laat ze achter in de boekenwinkel, en ga zelf verder op een kopje koffie drinken, want ja.. Het kan natuurlijk wel even duren.

♥ Verjaardag, geslaagd? Neem nooit het risico door zomaar een boek te kopen. Echt niet. Heb je wel gezien hoe veel boeken er al in de kast staan? Straks koop je 1 dubbel. Vraag om een lijstje, dan weet je zeker dat je goed zit.

♥ Ik ben zo iemand die niks hoort als ze leest, maar als iemand niet reageert, dan vooral niet storen. Het boek is spannend, storen is op dat moment voor eigen risico! Met alle gevaren van dien 😉

♥ Je portemonnee is nooit veilig in een boekwinkel, want 1 boek is geen boek. Bedoel wat heb je aan 1 boek, op 1 been kan je ook niet eeuwig blijven staan. En er is zo veel keus, die en die en die en die.. en we zijn zo 10 boeken verder.

♥ Laat onze boeken met rust. Ga ze niet verplaatsen, door elkaar halen en zeker niet lezen zonder onze toestemming. Oh… echt…

♥ Maak nooit zomaar ezelsoren, voor de meeste mensen betekent dit oorlog

♥ Lees je een boek, maak je geen ezelsoren, maar je hebt even geen boekenlegger? Leg het boek nooit op zijn kop neer want dan buigt de kaft door en ontstaan er kreukels en die zijn niet niet mooi..  Ik herhaal nooit doen!

♥ Zeik nooit, maar dan ook nooit onze hobby af! Wij gaan toch ook niet zeggen dat jou spelletjes stom zijn?

♥ Lees eens een keer mee, maar stel nooit voor om maar de film te kijken in plaats van het lezen. Want wij willen toch echt eerst het boek uit lezen!

♥ Ga jij maar stappen op zaterdagavond, ga maar naar je vrienden, maar laat mij maar gewoon zitten met een goed boek!

♥ Onthou: We hebben, nooit nooit genoeg boeken! Dus zeg dit vooral niet 😉

 

3 comments

  1. Romy says:

    Oeh, herkenbaar! Echt verschrikkelijk als mensen ezelsoren maken of een boek op zijn kop neerleggen, daar kan ik echt enorm slecht tegen! Laatst heb ik Pretty Little Liars deel 1&2 uitgeleend. Deel 1 heb ik nu terug en er zit echt zo’n rand op de rug (het was een paperback) maar dan ook zo erg dat de bladzijden niet meer echt op elkaar aansluiten, maar er wat ruimte tussenzit ofzo.. Vaag, maar misschien snap je het. De rug is nu ook een soort van scheef, maar dat moet je eigenlijk gewoon zien ipv dat ik het kan uitleggen. Ik ben er nog steeds best wel ziek van en moet deel 2 nog terugkrijgen.. De rest van de serie ga ik dus echt niet meer uitlenen, echt, niemand leent ooit meer een boek van mij, haha..!

    • Carina says:

      Ik snap exact wat je bedoeld! Echt zo super vervelend.. Denk ik UGHHH doe dat bij je eigen boeken maar niet bij die van mij.. Snap niet dat mensen zo met hun boeken om kunnen gaan, maar mijn moeder heeft het dan ook heel erg afgeleerd van kindsafaan

Geef een reactie