Column Woensdag: Serie moe.

Ken je dat? Dat je heel graag wilt lezen, maar niet alwéér een serie. Daar heb ik de laatste tijd een beetje last van. Er zijn zoveel mooie boeken, maar ook zó veel series. Soms heb ik het gevoel dat er alleen maar series uitkomen (ik weet dat het niet het geval is maar alsnog). Don’t get me wrong, ik hou van heel veel series, maar soms, soms denk ik wel eens: Nu is het genoeg! 

Ik hou van binge lezen echt, ik moet het einde gewoon weten, maar als er dan 6 of 7 boeken zijn vormt dat toch echt wel een probleem. Of als je weer eens nieuwe boeken krijgt/koopt of wat dan ook maar je zit midden in een serie. Je wil het einde weten, snel, maar ook het nieuwe boek gaan lezen. Keuzes, keuzes..  Vergeet niet dat delen dan weer niet verkrijgbaar zijn, het tweede boek niks aan is of dat er maar geen einde aan te komen lijkt. Of dat ze veranderen van uiterlijk, grote en niet meer bij elkaar staan in de kast.

En vergeet niet het wachten, het wachten op een volgend deel en dan vaak nog een vertaling en dan nog hopen dat de hele serie wel vertaald wordt en dat je niet ineens over moet op het engels (eerlijk daarom begin ik ook maar meteen in het engels). En zo kan ik natuurlijk nog wel even door gaan. Oh, en vergeet niet de hoeveelheid ruimte die series innemen. Zeker grote series zoals Harry Potter en VA.. Zoveel boeken zo weinig plaats, zo weinig tijd. Oh en vergeet niet dat sommige series heel langdradig zijn en boek 2 vaak het miste boek is en je dan daar maar doorheen moet worstelen omdat de rest zo geweldig is. Dat het gewoon echt afdoet aan het hele verhaal. Maar waarom ik echt serie moe ben? Omdat het bijna wel een ‘trend’ blijkt te zijn om niet een heel dik boek meer uit te geven, maar het gewoon maar te splitsen. Ik snap dat het in sommige gevallen voordeliger kan zijn, maar soms lieve mensen wil ik gewoon op schoot met een heel dik boek en een verhaal in een keer uit kunnen lezen. Is dat nu te veel gevraagd?

 

Geef een reactie