Happy Valentijnsdag!

Het is weer Valentijn en dat betekent tijd voor wat romantiek en dan bedoel ik niet romantiek met je lover, maar ouderwets wegzwijmelen in boeken. Vandaag geef ik verschillende schrijvers/titels die perfect zijn als romantische read! Waar je heerlijk van kan genieten, want dat is soms ook nodig toch?

De laatste weken ben ik echt verliefd geworden op een paar ‘nieuwe’ Amerikaanse auteurs, die helaas nog geen vertaald werk hebben, maar ook die dit wel hebben gelukkig. Ik ga dan ook zowel boeken/schrijvers delen die alleen in het Engels te lezen zijn als in het Nederlands.

Esther E. Schmidt. 

Ik moet toch wel beginnen met de boeken van Esther. Ze heeft verschillende series die met elkaar overlappen en is dan ook belangrijkst om deze wel op volgorde te lezen (dat vond ik in ieder geval het fijnst lezen). Het zijn romantische boeken maar wel met stoere biker boys waar je van moet houden. Verwacht een hoop Alfa gedrag en soms misschien zelfs eens stapje verder dan je gewend bent, maar het zijn heerlijke feelgood boeken waar je letterlijk door heen vliegt. Mijn favoriet tot nu? Frederick, Broke en Depay!

Leuk feitje? Esther komt gewoon uit Nederland maar publiceert in America haar boeken!

Lauren Campbell

Ze heeft net haar eerste boek uit gebracht en wat voor een! Het is geen standaard Romantiek boek, maar juist een grote aanrader hierom. Haar boek The Evolution of Ivy: Poison. Zit vol humor, maar Ivy is ook een beetje een stalker. Gaan haar plannen slagen? Of moet ze nog verder gaan dan ze al doet?

Lauren is naast een goede schrijver, ook echt een ontzettend lief mens! Haar group OriginalGangsters is ontzettend gezellig.

J.L. Beck

Oké, seksueel gezien zijn de boeken van E.L. James er niks bij, maar wat kan ik genieten van haar verhalen. Niet alle vind ik even goed, maar zeker haar laatste (Seducing the Virgin) en die hier voor (Lumberjack love) waar ik enkele hoofdstukken heb mogen proef lezen, zijn zeker de moeite waard. Haar verhalen zijn verleidelijk, vol liefde en seks, maar kennen vaak ook een leuke verhaallijn!

Miranda Hillers

We kunnen het natuurlijk niet alleen bij Amerikanen houden. Miranda is een Nederlandse schrijver van New Adult! Ik moet haar boeken nog steeds lezen (shame on me!) maar heb uit heel betrouwbare bronnen al veel goede verhalen gehoord. Dit maakt het ook dat ik haar hier gewoond durf aan te raden. Zelf heb ik al de eerste drie delen van de Bling Serie in mijn kast staan en die hoop ik ook binnen nu en een maand gelezen te hebben.

Colleen Hoover

En hier zijn we dan bij de Queen haarzelf. Colleen Hoover. Haar boeken zijn vaak een emotionele rollercoaster. Een verhaal wat je eigenlijk uit elkaar scheurt maar tegelijkertijd ook weer lijmt. Vol met liefde en een sterk en goed achtergrond verhaal. Dit maakt dat ik eigenlijk verslaafd aan haar boeken ben. Slammed haar eerste boek, is echt mijn favoriet. Gevolgd door Maybe Someday, welke vertaald is in Misschien Ooit. Haar boeken zijn echt de moeite waard en sleuren je met huid en haar mee!

 

Welke schrijvers en boeken raad jij aan voor een romantische read?

Voor het kopen via mijn Affiliatie link van bol.com ontvang ik een kleine vergoeding. Geen van deze schrijvers of uitgeverijen heeft mij in enige vorm betaald om dit artikel te schrijven. 

Geef een reactie