Lees dip, schrijf dip, alles dip.

aaaa

Soms heb je van die dagen waarin niks lukt. Je pakt je boek, maar komt er maar niet in. Je probeert wat te schrijven maar er verschijnen geen woorden op papier. Je wilt wat gaan doen maar blijf op de bank zitten. Zulke dagen had ik de afgelopen weken. Op de dagen dat het wel ging, moest ik dan ook zoveel doen dat de dag erna ik nergens meer zin aan had. Was ik depressief? Nee hoor, gewoon een mega lees/schrijf dip en dan wordt ik nog al chagrijnig van. Daarnaast moest ik werken, colleges volgen en motiveert dat nu niet echt. Toch heb ik voor jullie wat tips om uit die dip weg te komen. 

♥ Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Zorg dat je omgeving opgeruimd is, dan gaat alles een stuk makkelijker!

♥ Neem de tijd. Ik ben soms nogal ‘snel’ klaar met iets. Ik probeer 1 pagina te lezen en gooi dan het boek al weg van frustratie, of stop met typen. Dit werkt natuurlijk niet. Neem rustig de tijd, probeer het weer na een paar minuten dwing jezelf niet.

♥ Pak je favoriete boek. Altijd als bijvoorbeeld stress mij te veel wordt, ik niet lekker ben of een mega lees/schrijf dip heb pak ik opnieuw Harry Potter uit de kast. Deze boeken kan ik altijd, maar dan ook altijd lezen.  Komt misschien ook omdat ik de boeken ongeveer uit mijn hoofd ken, maar het werkt perfect uit een dip weg te komen.

♥ Wees niet te hard voor jezelf. Ik ben daar heel goed in. Als niet lukt, word ik boos op mijzelf omdat het niet lukt. Nee, dat werkt. Toch doe ik het keer op keer weer. Dus probeer gewoon het jezelf te vergeven en denk: Morgen is er weer een dag.

♥ Zet je internet uit, je telefoon, je tv en ontspan. Pak een boek, een kop thee en ga er voor. Met weinig afleiding is het een stuk makkelijk erom iets te doen. Dit geldt overigens ook voor schrijven en huiswerk maken.

♥ Laat het los. Zelf ben ik erg perfectionistisch zeker met bloggen kan dat dan erg tegen werken. Geen 1 artikel is goed genoeg en ik stop dan ook snel met schrijven. Leg de lat hoog, maar niet te hoog, want dan blokkeer je jezelf.

♥ Accepteer. Soms lukt het gewoon allemaal even niet meer. Dan moet je gewoon een rust nemen, je hoofd leeg maken en er wat afstand van nemen, om nog beter terug te kunnen komen!

Wat zijn jou tips?

Geef een reactie