Verhuisd (1): Mijn nieuwe boekenkast

Eindelijk, eindelijk ben ik klaar met verhuizen (Oké, zo goed als klaar met verhuizen!). De laatste spullen moeten nog op hun plek komen te staan en moet misschien nog wat dingen aankleden. Maar mijn woonkamer met boekenwand is klaar. Nu heb ik niet de luxe dat ik en een woonkamer en een keuken apart heb, maar heb ik een soort hoekje woonkamer gemaakt, hoekje studeer en natuurlijk mijn keuken! Vandaag deel ik met jullie mijn nieuwe boekenwand! 

Voor ik jullie helemaal volspam met foto’s eerst even kleine uitleg over hoe en wat 😉 Voorheen woonde ik in een kleine studio zonder slaapkamer met maar 2 ramen. Grote voordeel was dat ik veel muren had en dus veel kasten kwijt kon. Nu had ik opzicht al een hele mooie boekenwand en heb ik de kasten ook (gedeeltelijk) opnieuw gebruikt, maar echt gevoel van ‘woning’ boven kamer was er niet.  Nu ben ik naar een grotere studio in het zelfde pand verhuisd. Hij is ongeveer 15m2 groter. Dit lijkt niet veel, maar is het degelijk wel. Ik heb nu een aparte slaapkamer, een woongedeelte met een echte bank (eerder had ik 2 stoelen en mijn bed haha!). Een bureau om te studeren en is mijn eettafel in de maak!! 🙂 Grote pluspunten dus! Omdat dus de rest nog niet helemaal klaar is (als in nog geen tafel en moet mijn nieuw eetkamer stoelen nog opnieuw bekleden want doe alles in oude stijl beetje), deel ik nu alleen boeken gedeelte en houden jullie later een soort ‘housetour’ van mij te goed! 😉

Goed, de foto boven aan het bericht is hoe de oude situatie was. Inmiddels was de indeling alweer wat veranderd, heel wat boeken eruit, maar ook heel veel weer erin. Jullie kunnen je dan ook vast wel voorstellen dat ik erg tegen het slepen opzag toch? Hier is een foto toen bijna al mijn boeken in het woongedeelte stonden:

Oké er stonden al wat andere tassen, maar misten ook nog wat tassen. Ik woonde trouwens 2 hoog en heb alles 2 steile trappen afgesleept. Gelukkig heeft een sterke huisgenoot goed geholpen, anders was ik nu nog bezig ben ik bang.

Nadat ik alle tassen beneden had, had ik gelukkig hulp voor mijn drie grote billy kasten. De andere kon ik helaas niet kwijt. Zo gedaan zo gezegd werden deze al mooi geplaatst. Toch vond ik het niet ‘af’ omdat ik ten eerste nu te weinig ruimte had en ik graag juist meer ruimte wilde creëren. Daarom besloot ik alsnog maar de Ikea te bezoeken en aan de slag te gaan.

Uiteindelijk ben ik bij een smalle billy terecht gekomen (wit) en 4 boven stukken. Ik kon helaas niet nog een kast van 80 cm kwijt. Verder heb ik in elke kast 2 glazen planken toegevoegd om zo met opzegstukken samen 12 extra planken te creëren en heel wat meer ruimte. Het eindresultaat? Die gaan jullie nu eindelijk zien ;)!

TADAAA! Haha. Ik ben er ontzettend blij mee. Bij elkaar kan ik zo 25meter aan boeken kwijt als ik de boxen boven op plaats. Ik heb nu nog voldoende ruimte om de komende tijd rustig meer boeken te kunnen krijgen en alle staat nu weer bij elkaar. Ik heb nu twee keer de vraag gehad: hoeveel boeken heb je? Daar kom ik later op terug als ik al mijn boeken weer in mijn kast heb staan. Ook die uitgeleend zijn 😉

 

 

 

 

 

Geef een reactie