Waarom ik van treinreizen hou!

NS

Wie mij volgt op Instagram, weet dat ik regelmatig in de trein te vinden ben. Sommige mensen hebben echt een gloeiende hekel aan de NS, maar eigenlijk hou ik stiekem wel een beetje van die gele monsters. Vandaag ga ik jullie uitleggen waarom en dit heeft natuurlijk alles met lezen te maken! Goed de trein, die grote gele monsters? Ik lees er vaak weinig positiefs over. Eigenlijk lees ik alleen maar dat het mis gaat. Vandaag dus maar eens wat positiefs 😉 De trein is namelijk mijn favoriete leesplek. Echt waar, niks is zo ontspannend als lezen in de trein. Zeker als mensen zich aan de regels van een stilte coupe houden en anders lossen oordopjes veel op. Natuurlijk heb je soms vertragingen (meer leestijd) en kan het vervelend zijn, maar over het algemeen ben ik heel blij dat ik met de trein kan reizen. Nu wat pluspunten op een rij:

♥ Het niet hoeven opletten waar je heen gaat. Natuurlijk moet je wel opletten dat je er niet een halte te laat uit stapt, maar het kost heel wat minder energie dan bijvoorbeeld ergens heenrijden. Daarnaast kan je dus gewoon lezen en hoef je niet op de weg te letten.

♥ Je heb je handen vrij. Logisch, want je zit natuurlijk niet met je handen aan het stuur. Dit betekent dat je gewoon rustig je boek kan pakken en lezen. Heerlijk lezen.

♥ Geen afleiding. Tenminste in zover. Thuis zie ik mijn afwas staan, de was moet gebeuren en oh er mag ook wel gestofzogen worden. Mijn laptop staat aan, telefoon ligt klaar en concentreren gaat maar lastig. In de trein is het alsof ik in een kleine cocon zit en vergeet ik even alles om mij heen.

♥ Ontspannen. Ik reis regelmatig met de trein en heb met mijzelf de afspraak dat ik in de trein niet hoef te leren voor een tentamen of iets anders. Ik mag gewoon schuld-vrij lezen. Even geen stress maar juist heerlijk ontspannen.

♥ Leuke reacties. Oké 9/10 x zegt niemand wat natuurlijk, maar ik heb wel degelijk leuke gesprekken gehad door ik aan het lezen was. Vaak heb ik 2 of 3 boeken bij mij, afhankelijk van mijn humeur. Vragen krijg ik dan ook wel over de boeken of waarom ik in godsnaam zoveel boeken meeneem. Ontzettend leuke gesprekken en hopelijk verspreid ik zo het leesvirus nog wat verder!

♥ Vertraging. Oké ik ben er niet altijd blij mee.. Maar afgelopen zondag bleek ik nog een kwartier extra vertraging te hebben (had al vertraging), maar had het eerst niet eens door (WOEPS). Ik was zo verdiept in mijn boek en daardoor kon ik wel mooi bijna de gehele twee eerste delen van de LUX serie van Jennifer L. Armentrout lezen. Nu had ik gelukkig geen afspraak en kon ik daarna mijn bed in ;).

♥ Je komt ergens. Ik ga graag naar nieuwe steden, dingen ontdekken en ben dan ook heel blij met mijn weekend-vrij abonnement van de NS. Ik kan nu als ik zin heb gewoon naar bijvoorbeeld Rotterdam gaan voor Donner.. Neem een boek mee en kan dus ongeveer 5uur(!) lezen! Daarnaast ontmoet je zo leuke nieuwe mensen, zie je mooie boekwinkels en lees je nog eens veel.

♥ Mensen zien lezen en zo boeken ontdekken! Oké, val niet van je stoel? Game of Thrones was al lang een hit voordat ik het leerde kennen. Hoe ik het leerde kennen? Na een gesprek met een jongen die de boeken aan het lezen was. Daardoor ben ik er meer over gaan opzoeken en staan ze nu in mijn kast (ik ben begonnen aan boek 1, maar bewaar ze tot de zomervakantie omdat ik daar echt mijn hoofd bij moet hebben!).

♥ En er is gewoon niks fijner als het regent, je lekker warm zit.. Langs mooie landschappen raast.. Een eigen kan thee mee hebt en dan heerlijk lezen. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet moet je er alweer uit ;).

Natuurlijk is de trein die altijd rozen kleur en maneschijn. Ik heb wel eens helemaal opgepakt moeten staan 3uur lang, of dat de trein gewoon lek was vanwege noodweer en die keer dat ik over een reis van 1,5uur.. 7 hele uren heb gedaan op mijn verjaardag vanwege een paksneeuw tot over mijn knie..Maar ach, dat boek wat ik mee was? Dat was helemaal uit;)

Waar lees jij het liefst?

2 comments

  1. Marcia says:

    Ik vind het inderdaad ook heerlijk om te lezen in de trein. Alleen zit ik vaak zo erg in mijn verhaal dat ik vergeet uit- of over te stappen.. en dat is soms behoorlijk vervelend 😉

Geef een reactie