Boeken: Presentatie Oog om oog van Buddy Tegenbosch

Gisteren was het dan zover! De boekpresentatie van Oog om oog bij van Pierre in Eindhoven! Het was een stukje reizen vanuit Groningen 😉 Nouja Groningen-Diemen, dag later Diemen-Eindhoven en gisteren Eindhoven – Groningen.. Heel wat uren in de trein, maar dus ook heerlijk lezen in de trein! 

SONY DSC

Ik was samen met Lotte, Sanne en Jannette (vrienden waar ik logeerde!) al vroeg aanwezig. Achteraf bleek dit een heel goed idee, want wat een grote opkomst! Ongelofelijk volgens mij was het een van de grootste opkomsten die ik ooit bij een boekbespreking heb gezien. We hadden een mooi plekje vooraan opgezocht en wat ons betreft kon het gaan beginnen!

Allereerst wat direct het meest opviel? Het boek zelf. Deze heeft een ontzettend gave kaft, met de zijkanten helemaal blauw! Zo super mooi! Het is in ieder geval al een pareltje in de kast.  Goed de presentatie zelf. Twee jaar geleden kwam Buddy zijn eerste boek uit: Pokerface. Welke volgend jaar tot de jonge lijsters zal gaan behoren!

Buddy vertelt dat het boek over Jaap Jan gaat. Jaap Jan verhuisd tijdens zijn basisschool periode, waardoor hij op een andere basisschool zit. Op deze basisschool zit Ivar, welke besluit dat Jaap Jan er niet bij mag horen. Ivar slaagt hierin en Ivar voelt zich dan ook buitengesloten alsof hij er niet bij hoort. Tijdens zijn middelbare school houdt hij dit gevoel. Als hij dan eindelijk gaat studeren  besluit hij dat alles anders wordt, dat hij erbij gaat horen. Hij maakt verschillende vrienden. Hij krijgt werk samen met Liza, een meisje waar hij verliefd op is, in een grote discotheek. Hij is de man en heeft het gevoel dat zij leven verandert is. Dit tot op het moment dat Ivar voor hem staat in de discotheek. Hij neemt voor de tweede keer een besluit, met verstrekkende gevolgen.

SONY DSC

Emmy en Buddy

Alleen dit klinkt toch al super vet!? Verder las hij nog een klein stukje voor uit het boek. Emmy van zonnebaan.net was ook nog aanwezig en vertelde een klein beetje over het boek. Ze vond hem in ieder geval goed, wat mij erg benieuwd maakt natuurlijk!

Verder vertelde Buddy dat hij maar 6 maanden over Pokerface had gedaan en daarentegen wel twee jaren over oog om oog! Dit omdat de lat bij dit boek natuurlijk hoog lag vergeleken Pokerface. Hij vond vooral het starten met schrijven moeilijker hierdoor, maar door steun met van vrienden en familie is het boek er toch gekomen. Ze hebben met hem mee gelezen, advies gegeven en veel geholpen. Zij ontvingen dan ook samen met zijn vader (zijn moeder kon helaas niet aanwezig zijn) allemaal een boek! 🙂

Buddy met zijn vrienden! Kijk ook die vette shirts!

Buddy met zijn vrienden! Kijk ook die vette shirts!

Zelf was ik één van de gelukkigen die een boek (met handtekening natuurlijk) had gewonnen! Ik kan dan ook niet wachten tot ik deze heb gelezen en jullie meer over het boek kan vertellen.

 

2 comments

  1. tante bep says:

    Oehh ! dat boek is inderdaad “oog strelend ” haha 😛 ! Ben nu wel benieuwd,ook wel naar pokerface aangezien die toch tot de jonge lijsters gaat behoren, zegt al genoeg over zijn talent, afgezien van of het wél of niét mijn smaak qua boek zal zijn. Ze hebben er in ieder geval wel heel veel aandacht en zorg aan besteed. Leuk verslag van de dag en ben benieuwd naar je recensie

Geef een reactie