Boeken koopverbod!

Untitled

Begin dit jaar (eigenlijk al vanaf 5 december) heb ik een koopverbod voor boeken. Jub. Ik mag heel 2016 geen boeken kopen. Dit is misschien nog wel moeilijker dan mijn andere challenge! Hoe het met die gaat? Dat hoor je later deze week ;). Goed we gaan terug naar het koopverbod. Inmiddels heb ik sinds 5 december geen boeken meer gekocht, ja echt. Zelf ben ik natuurlijk ook behoorlijk verbaasd. Dat betekent dat ik a.s. zaterdag voor 3 maanden geen boek heb gekocht. Geen één. Wauw. Benieuwd hoe ik het tot nu toe trek? Lees dan even verder.

Hoe ik het overleef? Eerlijk gezegd? Het gewoon heel erg druk hebben en dan bedoel ik dus ook echt druk. Ik heb in februari wonder boven wonder nog 10 boeken kunnen uitlezen, maar tijd om even rustig een boekhandel binnen te lopen en te kwijlen had ik niet (gelukkig). Daarnaast mijdt ik echt boekhandels. Ik kom elke dag langs twee en ga gewoon niet naar binnen, loop met een stalen gezicht voorbij. Wat ik ook doe? Iets eerder naar de universiteit en iets later weg, dan zijn de winkels gesloten en ben ik veilig.

Hoe ik mij er bij voel? Soms echt verrot. Ik zie iedereen gave nieuwe boeken kopen, boeken die heel hoog op mijn wensenlijst staan, die ik niet mag kopen. Vooral als ik helemaal happy foto’s krijg van geweldige pre-orders die zijn binnen gekomen moet ik een keer extra slikken. Natuurlijk baal ik ontzettend, maar gelukkig krijg ik nog steeds genoeg leuke boeken van lieve uitgevers, mijn vriend of via ruilen op Young Adult Almere. Ook had ik een paar keer geluk en won ik dit jaar een boek. Zo heb ik toch het idee van ‘nieuw’ en kan ik er bijtend op een houtje weer tegenaan.

Hoe het gaat met mijn te lange TBR-list? Volgens mij niet zo goed, haha. Ik heb verschillende boeken gekregen voor recensies, al heb ik er al 14 gelezen dit jaar.. Toch is mijn TBR lijst gegroeid (OEPS!). Dit was natuurlijk niet helemaal de bedoeling, al ben ik er ontzettend blij mee! Sommige boeken stonden namelijk hoog op mijn lijstje en nu kan ik ze (eindelijk) lezen. Doorpakken moet ik wel, want ik moet eind 2016 wel onder de 300 boeken zijn, voordat mijn koopverbod wordt opgeheven. UGH… Dat wordt deze zomer maar heel veel lezen ;).

Ga ik het volhouden? Dat kan je natuurlijk nooit met de volle 100% zeggen, maar zoals ik er nu voorsta ga ik de komende 10 maanden nog wel overleven. Wordt het makkelijk? Nee. Leuk? Nee. Is het nodig? Ja. Dus nog even doorbijten 😉

Wat is jou langste bookbuyingban? Mijne staat nu op 3 maanden!

2 comments

 1. Kristel says:

  Leuk om te lezen. Ik probeer mezelf ook een boekenkoopverbod op te leggen, maar dan niet voor een bepaalde tijd, maar tot wanneer mn tbrlijst flink is afgenomen! Best lastig nog he!! Bij mij gaat t lezen ook niet zo snel omdat ik nu bezig ben met afstuderen en ik dus niet veel tijd over heb… Groetjes!!!

  • admin says:

   Haha, heel logisch! 😉 ik heb met tentamens ook dat ik veel minder lees. Gelukkig heb ik het afstuderen van mijn bachelor al achter de rug en hoef ik nog maar 3 vakken te halen alleen.. haha! Master zal het wel weer andere koek worden!

   en ik moet ook echt onder de 300 komen anders gaat het feest niet door hoor! Dan langer koopverbod 🙂

Geef een reactie