Challenge 2016: TBR januari (1)

Challenge 2016

We zijn in 2016, dus het is tijd voor de allereerste challenge update! Zo heb ik mijn challenge als in, opdrachten vervullen en die van 100 boeken staan. Elke maand ga ik aangeven welke boeken ik die maand hoop te lezen (moet 8,3 boeken per maand lezen om de 100 te halen) en welk boek voor de opdracht van de maand ga lezen. Hopelijk lukt het allemaal en volbrengen we alles dit jaar! In de maand januari heb ik ook 3 hele belangrijke en grote tentamens dus, zal ik deze maand minder lezen en dit volgende maanden moeten compenseren. Wat ik deze maand allemaal wil gaan lezen?

Ik ben de maand begonnen met  een klassieker, namelijk: Alice’s Adventures in Wonderland and Trough the Looking-Glass van Lewis Caroll. Deze lees ik in het engels en het oorspronkelijke verhaal, dus niet de aangepaste kinderversie (schijnt verschil in te zitten). Naast dat het een heel mooi verhaal is, is het boek ook nog eens prachtig geïllustreerd en is het de clothbound uitgave van Penquin. Bij de recensie zien jullie hier natuurlijk foto’s van.

In de maand januari moet je een thriller lezen van een schrijver die je niet kent. Dat is voor mij niet heel moeilijk want ik heb denk ik bijna 200 ongelezen thrillers in mijn kast staan. Ik ging dan ook opzoek naar een boek van een schrijver die ik nog niet eerder had gelezen. Uiteindelijk ben ik gaan voor De tweede verdachte van Heather Lewis. Nooit eerder had ik van haar gehoord en heb dan ook niks gelezen van haar nog. Ik ben erg benieuwd!

Met twee boeken deze maand zijn we er natuurlijk nog niet, aangezien ik er toch wel hoop 5 uit te lezen om niet te veel achter te komen liggen. Verder hoop ik deze maand nog  Mrs President van Nicolle Wallace uit te lezen, De eerste wereld  van Marc Lommert en als laatst nog The pearl van John Steinbeck wat eveneens een klassieker is. Hopelijk heb ik namelijk kaan het einde van dit jaar, alle 30 classics van Penguin die hier in mijn kast staan uit!!

Oh en  met betrekking tot de niet kopen challenge? Dat gaat tot nu toe nog goed ;). Ik heb heel december geen boek van mijn eigen geld gekocht.. We gaan dit gewoon nog 12 maanden volhouden .. Hoop ik dan!

Geef een reactie