Boeken: Waar het allemaal mee begon..

tumblr_mhip5rZgKM1s0hnswo1_500
Zo’n 14 á 15 jaar geleden haatte ik het lezen van boeken nog. Haat? Ja, een echte haat voor boeken. Lezen? Dacht het niet had wel wat beters te doen. Je kan het beter omschrijven als een soort luiheid. Waarom lezen als je het ook kan zien… of nog beter het door iemand laat voorlezen? Je zal vast snappen dat boekverslagen niet mijn grootste hobby was.  Waardoor dit is veranderd? Lees vooral even verder.

9ddba0c0-fe23-0132-452e-0a2ca390b447

Zoals jullie nu ongetwijfeld kunnen raden: Juist Harry Potter. Ik wilde eigenlijk nooit iets lezen. Avi op de basisschool, ik kwam niet erg ver. Op de eender van de manier kon ik dus echt niet voorlezen (ben hier nog steeds geen ster in hoor). Dit kwam waarschijnlijk omdat ik 1. lui was en 2. een lichtere vorm van dyslexie heb. Dit maakt lezen en schrijven net iets moeilijker soms.  Mijn ouders wilden mij meer laten lezen, eveneens als mijn ooms. De oplossing? Ze kochten boek 1 van Harry Potter en lieten die thuis als pakketje bezorgen (ja, en hij was echt besteld door Boris de kat). Langzaam aan begon ik, terwijl mijn moeder en zus hem ondertussen ook lazen. Boek 1 heb ik ontzettend maar dan ook ontzettend lang over gedaan. Dit was rond 2000 ongeveer. Daarna kwam boek 2, dit ging al wat sneller en beter. Boek 3? Ik was verliefd, verkocht en wilde niks anders meer. Boek 4, 5, 6 en 7 heb ik dan ook al ’s nachts opgehaald om 12uur.  Wat een evenement was dat altijd weer 🙂 Snel het boek uit de handen grijpen van de verkoper (die je al weken geleden had gereserveerd), naar de auto rennen en beginnen met lezen. Of soms zelfs al in de bioscoop (daar was altijd het evenement bij ons) beginnen met lezen. Een nacht doorhalen, nog een dagje doorhalen. En dan SH*T het boek is alweer uit en konden we weer eeuwig wachten!

En na Harry Potter? Ik viel even in een dip, maar Narnia kwam, Op zoek naar de dolfijn en nog zoveel meer boeken. Tegenwoordig? Ik lees alles, vind bijna elk genre goed. Hallo, ik lees zelfs studieboeken met plezier (als ze niet dodelijk saai zijn).  Een boekennerd was geboren :).

keep-calm-and-read-harry-potter-361

Geef een reactie