Film: Fasandæberne (De Fazantenmoordenaars).

114543

Even je Deens verbeteren? Fasandæberne is de film de Fazantenmoordenaars. Hij is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jussi Alder-Olsen. De film wordt in Nederland in het Deens uitgezonden, met Nederlandse ondertiteling. Benieuwd wat ik van de film vond? En wil je er meer over weten? Klik dan vooral even verder. 

 

Korte omschrijving verhaal:

In 1994 wordt een jonge tweeling aangetroffen in een zomerhuisje. Ze blijken op gruwelijke wijze vermoord te zijn. Een aantal aanwijzingen leidt in de richting van een groep studenten van een nabijgelegen kostschool. De zaak wordt echter gesloten wanneer een lokale buitenstaander schuld bekend en wordt veroordeeld voor de moorden. Wanneer de zaak 20 jaar later op het bureau van Carl Mørck belandt beseft hij al snel dat er iets vreselijks mis is. Als Carl en zijn assistent Assad op onderzoek gaan worden ze geleid door een oude noodoproep van een wanhopig meisje dat de geheimen van de moorden lijkt te kennen.

Informatie:

Jaar: 2014
Land: Denemarken
Genre: Misdaad/thriller
Leeftijd: 16+
Tijd: 116 minuten
Regiseur: Mikkel Nørgaard

Recensie:

Het boek heb ik gelezen vlak nadat deze werd uitgegeven. Toen hoopte ik eigenlijk al op een verfilming en hier is hij dan!  Het boek is ijzersterk geschreven en ik vroeg mij dan ook af of de film het verhaal net zo goed zou gaan overbrengen. De casting van deze film is echt ontzettend goed.  Carl en Assad heb ik mij exact zo voorgeteld en dat geldt ook voor Kimmie. Dit is echt een pluspunt, nu ik zelf heel beeldend lees en het fijn vind als het overeenkomt. Tot op het einde is het verhaal van het boek goed gevolgd.. Naar mijn idee is alleen het einde wat veranderd, waardoor ik persoonlijk een stuk miste (pin mij hier niet op vast, zal ik het boek erop na moeten lezen). Dit maakt het verhaal echter niet minder goed.

Tijdens de gehele film wordt de spanning opgebouwd, welke eigenlijk niet meer wordt losgelaten. Stap voor stap kom je eigenlijk dichter bij de ontknoping. Nu ik zelf het einde al wist, had ik verwacht dat ik de film misschien wat saai zou vinden, maar niks is minder waar. De gehele film heb ik op het randje van mijn stoel gezeten.

Het is het vervolg op  Kvinden I buret(2013- vrouw in de kooi). Je hoeft deze film niet eerst te zien of het boek eerst te lezen om het verhaal goed te kunnen begrijpen, maar het is zeker een aanrader. Beide verhalen zijn ontzettend goed geschreven, daarnaast geeft het nog een extra dimensie.

Gelachen: Nee, eigenlijk niet, maar daar is het het verhaal ook niet voor.
Huilen: Nee.
Spanning: Ja. Doordat de film goed wordt opgebouwd is deze spannend en houdt het je aandacht vast.
Irritaties: Nee.

Overal: ★★★★★★★★☆☆ (8/10). Het is een sterk verhaal, die goed verfilmd is. Na mijn idee klopte het einde niet helemaal en ging dit wat snel naar mijn beleving, maar dit komt doordat ik het boek al had gelezen.

Hou je van een goede thriller of ben je fan van de millennium trilogie? Dan is deze film (en zijn voorganger) zeker een aanrader!

Geef een reactie