Filmrecensie: Beauty and the beast

 

Ik heb ongeveer het gevoel dat ik de laatste blogger ben die deze film is gaan kijken. Ik had meerdere keren kaartjes gereserveerd, één keer ging ik niet in verband met een tentamen, maar de andere keren was ik gewoon bang dat de film ontzettend ging tegenvallen. Als kind verslond ik Disney films. Beauty and the beast was daar één van. Was deze live action versie net zo goed? Dat was natuurlijk de grote vraag!

Omschrijving (Pathé)

Verwachting

Mijn verwachtingen waren hoog. Héél hoog, want ik durfde eigenlijk al bijna niet meer heen. Zo bang was ik dat de film mijn jeugdherinneringen ging verpesten, want meestal wordt ik nogal teleurgesteld bij hoge verwachtingen. Dit gezegd, ben ik dan ook gaan uitstellen. Toch kwam de dag daar dat ik eindelijk de moed verzamelde en mij richting Pathé begaf, alleen. Dit bewust, omdat ik geen afleiding wilde en gelukkig was de zaal ook bijna geheel leeg!

Recensie

Waar moet ik mee beginnen? Allereerst ben ik natuurlijk naar de film in 3D geweest. Dit kan voor mij echt een ontzettende afknapper zijn. Soms voegt 3d namelijk echt niks, maar dan ook echt niks, toe. Dit is dan voor mij dan alleen maar een ergernis. Gelukkig vond ik het bij deze film niet irritant, maar ook geen must have. Ik moet hem nog een keer gaan kijken zonder 3d maar in denk dat de gehele ervaring dan net zo goed is (maar pin mij hier niet op vast!).

Verder het verhaal. Ik moest echt even omschakelen. Al vond ik Emma meteen geweldig, heb ik toch zeker een dikke 30 minuten nodig gehad om echt in het verhaal te komen en te wennen aan het zingen. Al was dit vooral omdat het geluid dit keer erg, erg, erg hard stond. Het was soms daardoor zelfs een beetje schel. Jammer genoeg. Verder was het echt zoals ik mij herinner. Het verhaal, maar ook de gevoelens die de film opriep. Alsof je even terug stapt in je eigen kindertijd.

De kostuums van de film zijn echt geweldig en ooh.. I love the Beast! <3 Ik las overal dat hij te lelijk was, te ‘eng’, te afschrikwekkend, maar ik vond hem werkelijk perfect!! De gele jurk van Belle, oh my. Mag ik hem hebben? Alsjeblieft? Nee, dat was gewoon perfect! 🙂 Het verhaal kwam echt opnieuw tot leven en Emma gaf in mijn ogen een goede invulling aan Belle, om haar iets stoerder te maken.

Lachen: Ja! Absoluut!
Huilen: Nee, maar dat heb ik bij deze film nooit gehad.
Spanning: Ondanks dat je weet wat er allemaal gaat gebeuren, blijft het verhaal je meesleuren.
Irritaties: Op het harde geluid na, geen.

Beoordeling: ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  (9/10)

Ik heb echt genoten van de film. Het was echt alsof ik even terug stapte in mijn eigen kindertijd. Op de harde muziek na, was hij voor mij echt perfect. Maar ik denk dat dit vooral aan Pathé lag en niet aan de film zelf. Dat zal alleen moeten blijken als ik nog een keer ga kijken.

 

Geef een reactie