Filmrecensie: Blade Runner 2049

 

Het was nodig weer eens tijd om naar de bioscoop te gaan en te genieten van een film. Dit keer kozen we voor Blade Runner 2049, vooral omdat mijn vriend echt van Sci-fi films houdt en deze erg goed schijnt te zijn. Zelf had ik enkel maar de trailer gezien en er niet verder in verdiept, maar hé ik ben in voor zo beetje elke film! 

Omschrijving (Pathé)

In Blade Runner 2049 ontdekt een nieuwe ‘blade runner’, politieagent K (Ryan Gosling) een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. K’s ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige ‘blade runner’ Rick Deckard (Harrison Ford), die al dertig jaar vermist wordt.
Geproduceerd door Ridley Scott (regisseur en producent van o.a. The Martian, Alien: Covenant, Prometheus, Gladiator en Blade Runner). Verder met o.a. Ana de Armas, Dave Bautista, Barkhad Abdhi en Mackenzie Davis.

Verwachting

Mijn verwachtingen zijn van de film redelijk hoog, maar dit komt meer door de regisseur. De meeste films van Ridley Scott zijn gewoon echt goed. De toonzetting en de beelden maken vaak de film echt compleet en ik hoopte nu dan ook weer op een goede mengeling van verhaal en beelden.

Recensie

Oke, wow. Zelfs als je het verhaal zelf niet super interessant zou vinden, zijn de beelden in deze film geweldig. Je komt in een apocalyptische wereld, een wereld waar alles grijs is. Het verhaal is constant spannend en laat beelden zien van een toekomstige wereld waar je niet wilt leven. Het grijpt je aan. Geen natuur is over en mensen leven op ‘nep’ voedsel. Je weet niet wie echt ‘menselijk’ is of wie een replica is. Het is dan ook niet een toekomst vol zonneschijn. Je wordt meegenomen in het leven van K en zijn verhaal van zijn verleden en heden.

De gehele film lang (en die was lang: 2uur en 45 minuten ongeveer) heb ik mij geen moment verveeld. De spanning werd opgebouwd, ook al zat deze niet vol grote vecht scenes en actie, maar juist ook veel beelden die de impact goed laten zien en perfect uitgekozen muzikale ondersteuning. Hierdoor liet het verhaal mij geen moment los en vloog de tijd voorbij.

Meer dan eens blijkt dat ook hier de sleutel naar de toekomst, ook de sleutel naar het verleden is en dat niks is zoals het lijkt. Soms heb je alleen een wonder nodig om je op een ander pad te brengen.

De film hielt niet alleen mij vast, maar ook de andere film bezoekers. Na de film heb ik meerdere mensen horen zeggen dat zo toekomst een ontzettend naar gevoel bezorgd, maar ook dat ze ze film ontzettend goed vonden en indrukwekkend!

Lachen: Nee, al zit er zeker wel humor in verwerkt.
Huilen: Nee.
Spanning: Ja, de film heeft in mijn ogen een perfecte afweging tussen actie, sfeerbeelden en juist gekozen muziek.
Irritaties: Geen.

Beoordeling: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥ (9/10)

Ik heb echt ontzettend genoten van de film. Geen moment heb ik mij verveeld en werd echt opgezogen door het verhaal. Het is zeker een aanrader als je een beetje van Sci-Fi houdt en een sterke film wilt zien. Als de trailer je aanspreekt moet je zeker gaan!

 

Geef een reactie