Filmrecensie: Bridget Jones’s Baby.


Als groot fan van Bridget Jones, moest ik natuurlijk ook naar deze laatste film. Zal ze eindelijk haar liefde vinden? Gaat het wel goed komen met die baby? En hoe gaat ze het in godsnaam doen, want haar kennende gaat het dus echt weer gigantisch fout! Ik ben dan ook vrij snel heen gegaan (als in de dag dat hij uit kwam) en vandaag ga ik jullie mijn ongezouten mening geven! 

Omschrijving: 

En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. 

Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan… Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is…

Verwachtingen:

Eigenlijk had ik maar één echte verwachting van de film: humor. Bij de andere films heb ik regelmatig in een deuk gelegen. Daarnaast is er natuurlijk altijd een deel herkenning.

Recensie: 

De film was echt weer als van ouds, wat heb ik gelachen echt ontzettend! Als in buikpijn van het lachen. De film is weer ontzettend herkenbaar en zeker de moeite waard om te gaan kijken. Nu wil ik hier eigenlijk heel veel vertellen, maar omdat ik zelf ook niet van spoilers hou, zal ik het bescheiden houden.

Vanaf het begin is Bridget terug zoals we haar kennen. Onhandig, sociaal gestoord en toch herken je zoveel van jezelf in haar. Ze is inmiddels een stuk ouder en ze zet opnieuw haar leven op de kop. Je rolt dan ook zo weer de film in en hoeft je geen moment te vervelen. Alle eerdere personages komen in mindere of meerdere mate voor, waardoor je meteen weet hoe het met hun gaat en is gegaan in de afgelopen jaren.

Het einde.. Ja het einde.. Ik wil het jullie zo graag vertellen want het is perfect. Zelfs nog een kleine plottwist, waardoor ik verwacht dat er nog een film zit aan te komen. Maar vind Bridget eindelijk  haar geluk hoor ik sommigen denken? Nou dat ga ik nog maar niet vertellen, daarvoor moeten jullie echt zelf de film gaan zien.

Lachen: Ja constant, hard op en buikpijn veroorzakend.
Huilen: van het lachen. Serieus ik zat te huilen van het lachen in die zaal.
Spanning: Nee.
Irritaties: Geen.

Beoordeling: ★★★★★★★★★★ (10/10)

Ik heb weer heerlijk gelachen om Bridget en echt genoten van de film. Als je de eerdere films leuk vond is dit dan ook zeker een aanrader!! 🙂

 

Geef een reactie