Filmrecensie: De Reünie

De film de Reünie is gebaseerd op het boek van Simone van der Vlugt. Dit boek heb ik enkele jaren terug gelezen en vind het een geweldig boek, zoals je kan verwachten was ik dan ook heel blij met de aankondiging van een film. Wil je weten of de film aan alle verwachtingen heeft voldaan? Lees dan snel even verder. 

 

Korte omschrijving verhaal:

Na een burn-out keert de 35-jarige Sabine Kroese terug op haar werk. Al bij aanvang blijkt dat ze daar niet langer op haar plaats is. Ze heeft er geen vrienden meer en haar chef behandelt haar allesbehalve correct.

Er is echter één lichtpuntje: de ontmoeting met de knappe Olaf van Oirschot, een man die ze zich herinnert van haar tienerjaren. Ze zaten samen op school en hij was één van de vrienden van Sabines broer Robin. Sneller dan ze zelf wil toegeven, begint ze iets voor hem te voelen. Gevoelens waar hij gretig op ingaat. Sabine probeert haar leven weer op te pakken, maar een aankondiging van een middelbare schoolreünie zet haar leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar hartsvriendin Isabelle.

Informatie:

Jaar: 2015
Land: Nederland
Genre: Misdaad/Thriller
Leeftijd: 12 +
Tijd: 98 min
Regisseur: Menno Meyjes

Recensie:

Ow, wat had ik een hoge verwachtingen bij deze film.  Het boek van Simone van der Vlugt is zo ontzettend goed geschreven, dat het naar mijn idee geen slechte film kon worden. Helaas is niks minder waar. Het was weer eens een ‘typisch’ Nederlandse film, die meer om de seksuele kant draaide dan het verhaal zelf. Het boek draait veel om haar karakter, maar komt ook zeker humor in voor. Het is een thriller vol met spanning, humor en een sterke verhaallijn. De film? Na mijn idee was het een geheel ander verhaal. Natuurlijk gaat het nog steeds over Sabine en haar verleden en haar schuldgevoel, maar daar blijft het ook wel bij.

Mijn tip is dan ook: Sla de film over en pak het boek, meer kan ik er ook niet van maken.

Gelachen: Nee! Terwijl ik bij het boek wel degelijk heb gelachen.
Huilen: Nee.
Spanning: Te weinig. Het verhaal loopt niet lekker, belangrijke zaken worden overgeslagen.
Irritaties: Te veel om op te noemen. Rare overgangen in de verhaallijn, ontbreken van belangrijke delen van het verhaal, dat alles om seksuele spanning draait etc.

Overal: ★★☆☆☆☆☆☆☆☆ (2/10).

P.s. Omdat de film zo waardeloos is, ga ik het boek opnieuw doornemen en recenseren. Deze zal later dit jaar op de site verschijnen. 

 

Geef een reactie