Filmrecensie: Kingsman: The golden circle


Daar was hij dan, deel 2 van Kingsman, de recensies zijn wisselend en ik kon dan ook niet wachten om te kijken wat ik er zelf van vond. Deel 1 vond ik echt ontzettend goed, maar kan deel 2 dat evenaren? Dat is dan altijd nog weer de vraag, want blijft het verhaal wel origineel? Afgelopen dinsdag was het zo ver en vond ik het uit. 

Omschrijving (Pathé)

Kingsman: The Secret Service introduceerde de wereld de Kingsman – een zelfstandige internationale inlichtingendienst die opereert op het hoogste niveau van discretie. Het ultieme doel: de wereld veilig houden.

In Kingsman: The Golden Circle staan onze helden voor een nieuwe uitdaging. Wanneer de hoofdkwartieren worden verwoest en de wereld wordt gegijzeld, leidt hun reis naar de ontdekking van een gelieerde spionageorganisatie in de States, met de naam Statesman. In een nieuw avontuur wordt het uiterste gevraagd van de kracht en het verstand van de agenten. Samen moeten de organisaties een meedogenloze gemeenschappelijke vijand verslaan om de wereld te redden, iets dat ondertussen een gewoonte wordt voor Eggsy…

Verwachting

Een hoop lachen, actie en natuurlijk Engelse beleefdheid. Natuurlijk ook een gestoorde schurk en best wel wat ranzigheid op een grappige manier over het uitschakelen van mensen. Verder weinig verwachtingen, aangezien de trailer al vrij voor zichzelf sprak.

Recensie

Ik heb weer heerlijk gelachen de hele film. Het speelt zich een behoorlijke tijd later af dan waar de eerste eindigt en je krijgt een kleine inkijk in het leven van Eggsy nu en die is behoorlijk veranderd.  Dit maakt dat het verhaal toch net weer anders is dan voorheen, al is er natuurlijk weer een schurk die moet worden aangepakt!

Zelf vind ik de film minder goed dan deel 1, dit mede omdat de originaliteit er natuurlijk een beetje af is. Er is een totaal andere schurk en een totaal andere aanpak, wat zorgt dat je je geen moment verveeld tijdens het kijken. De humor, idiote gevechten, Britse beleefdheid en gestoorde karakters zijn allemaal aanwezig, waar door ook deze film weer leuk is om te zien.. En natuurlijk speelde Tatum in dit deel en dat maakt een hele hoop goed natuurlijk, want ik bedoel wie wil hem nu niet in een film zien? Al komt hij wel een heel deel van de film niet meer voor (en dat is best jammer)

Lachen: Ja!
Huilen: Nee, maar er zaten echt emotionele momenten in!
Spanning: Ja en nee. Niet spanning als ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar wel als in het houdt je aandacht constant vast.
Irritaties: Geen.

Beoordeling: ♥♥♥♥♥♥♥ (7/10)

Waar ik echt gek was van deel 1, vind ik deel 2 zelf wat minder. Het verhaal komt in grote lijnen natuurlijk overeen met deel 1 en moet er weer een schurk verslagen worden (hallo James Bond film hoeveel??). Wat deel 1 zo sterk maakte was originaliteit, dat is nu wat minder. Alsnog heb ik ontzettend genoten van de film en zou ik hem zo nog een keer willen zien.

 

Geef een reactie