Filmrecensie: Maze Runnner; The scorch trails.

Na lang wachten was hij er dan eindelijk: The scorch trails. Hoe slecht ook, de boeken staan in mijn kast, maar ongelezen. Normaal wil ik niet naar de film voordat ik het boek heb gelezen, maar bij deze films kon ik het niet laten! Ben jij benieuwd wat ik van deze film vond? Klik dan vooral even verder 🙂 Korte omschrijving:

In dit tweede deel van de epische Maze Runner saga, krijgen Thomas (Dylan O’Brien) en de andere Gladers te maken met hun grootste uitdaging tot nu toe: het zoeken naar aanwijzingen over de geheimzinnige en machtige organisatie WCKD.

De tocht voert ze naar de Scorch, een troosteloos landschap met onvoorstelbare en gevaarlijke hindernissen. Samen met het verzet binden de Gladers de strijd aan met de superieure kracht van WCKD en ontdekken zij dat de organisatie een schokkend plan voor hen in petto heeft.

Informatie:

Jaar: 2015
Land: Amerika
Genre: Aktie, Science Fiction
Leeftijd: 12 +
Tijd: 131 min
Regisseur: Wes Ball

Recensie:

De standaard voor deze film was hoog gezet. Ik bedoel? Hallo, deel 1 was zo goede film. Wat ben ik mij toen dood geschrokken van die spinnen.. Brrr..  Dus de lat was hoog.  Ken je dat: als je naar een film gaat, de spanning al hoog ligt, kriebels in je buik.. Goed dat had ik dus bij deze film. Extra opmerking: Ik heb hem niet in 3D gezien (achteraf; thankgooodd, anders was ik mij echt 100x doodgeschrokken!)

De film begint waar de ander eindigt. Ze zijn uit de Maze en ze landen voor hun ‘nieuwe thuis’. Eenmaal binnen heeft Thomas direct het idee dat het niet klopt en zo gaat het verhaal verder. Te veel over de inhoud verder wil ik niet gaan verraden voor de mensen die er nog heen moeten, dus wat ik er nu van vond?  Ik heb 131 minuten lang genoten van de film. Spanning wordt goed opgebouwd en kleine beetjes verraad komen te voorschijn. Thomas en de rest gaan weer op de run en komen in verschillende moeilijke situaties terecht. Wat is goed en wat is kwaad? Zullen ze het wel halen? Er komt een nodige dosis actie en geweld in voor. Ik schrok een paar keer erg goed van de cranks. Man, wat een griezels!! De film zit verder goed in elkaar, maar toch had ik de hele tijd het gevoel dat er wel iets miste? Waar kan ik niet opkomen. De Maze Runner vond ik persoonlijk dan ook een veel betere film.

Gelachen: Amper. Er zaten een paar grappige stukjes in, maar niet super veel.
Huilen: Nee, al zat er wel een heel aangrijpend stuk in!
Spanning: Ja! Er zat zeker veel spanning in de film, welke goed opgebouwd werd tot aan het einde.
Irritaties: Ja, daar waar de Maze Runner heel compleet voelde, had ik hier constant het idee dat er iets miste.
Overal: ★★★★★★★☆☆☆ (7/10).
Het is zeker een goede film en ik kan hem aanraden! Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar toch stelde hij een beetje teleur vergeleken met de Maze Runner. De spanning is zeker aanwezig en deze wordt met het laatste shot alweer opgebouwd voor film 3, waar ik zeker weer naar uit kijk.
Ben jij al heen geweest? en wat is jou mening over deze film?

 

 

Geef een reactie