Filmrecensie: Sing (3D)

 

Eind vorig jaar ging ik naar de film Sing. Het is een animatie film geschikt voor jong en oud. De trailer was al grappig, dus ik was dan ook heel benieuwd of ze dit de hele film vol konden houden. 

Omschrijving (Pathé)

In een stad die bewoond wordt door dieren, wordt een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon (Matthew McConaughey). Hij is de trotse eigenaar van een prachtig theater, dat vroeger heel succesvol was, maar nu oud en vervallen is geworden. Buster organiseert een talentenjacht als laatste kans om zijn geliefde theater te redden. 
Vijf finalisten staan in de spotlight: een muis (Seth MacFarlane) die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant (Tori Kelly) met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van 25 biggetjes (Reese Witherspoon); een jonge gangster-gorilla (Taron Egerton) die afstand wil nemen van zijn criminele familie en een punk-rock stekelvarken (Scarlett Johansson) die niet langer in de schaduw wil staan van haar arrogante vriendje. Al deze dieren doen auditie in het theater van Buster en delen de droom die hun leven kan veranderen.

Verwachtingen

Ik verwachte een komische film, over zingen, dansen en dieren. Ik had verder niet echt een idee, maar hoopte vooral veel te lachen. Lage verwachting dus in verhouding.

Recensie

Allereerst wil ik zeggen dat de 3D in deze film, in mijn ogen niet veel toevoegde. Nu doet het dat ook niet snel, maar ik kan mij weinig effecten herinneren waarvan ik dacht wow, ja dat doet echt wat. Dit vind ik wel vaker bij 3D films jammer en is dan eigenlijk ook een nodeloze toevoeging. De film komt in mijn ogen best langzaam op start en miste voor mij in het begin vooral spanning. Het kwakkelde een beetje voort. Ongeveer na een half uur begon de film echt op gang te komen en heb ik ook eigenlijk niet meer op mijn horloge gekeken.

Het verhaal pakt dan een hoger tempo en heb soms ook flink zitten lachen om alles wat mis ging. Verder geeft de film ook een leuke draai aan bekende situaties/personen. Het laat zien dat iedereen zijn of haar eigen problemen heeft en iets moet overwinnen!

Lachen: Ja, ik heb heerlijk zitten lachen na het eerste halve uur. Er gaan veel dingen fout en zitten komische stukken in verwerkt.
Huilen: Nee.
Spanning: Al was de film vermakelijk, een goede spanningsopbouw die je vast houdt zat er in mijn ogen niet in.
Irritaties: Het langzame begin.

Beoordeling: ♥♥♥♥♥♥♥ (7/10)

Het is een leuke familiefilm, zeker als je nog jonge kinderen hebben. Het heeft leuke aanstekelijke liedjes en is erg vrolijk gebracht. Voor mijzelf vond ik hem minder vermakelijk maar denk dat met de familie alsnog een ontzettend leuke film is en daarom alsnog 7 hartjes.

Geef een reactie