Filmrecensie: The Martian.

Gisteren was het dan eindelijk zover. The Martian! Ik zou al veel eerder heen, maar het werd elke keer weer uitgesteld. Gister dacht ik dan ook: en nu ga ik!! En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Weet je niet over welke film ik het heb? Kijk dan eerst even de trailer hierboven. 

Goed je hebt de trailer gekeken en weet waar ik het over heb? Mooi.. The martian is van een boek afgeleid (Die was te verwachten toch? Zijn de meeste goede films). Het boek heet The Martian en is geschreven door Andy Weir!  Wil je hem graag kopen? Klik hier voor de engelse hardcover bij bol.com.

Omschrijving:

Tijdens een bemande missie naar Mars, is astronaut Mark Watney vermoedelijk dood na een hevige storm en achtergelaten door zijn bemanning. Maar Mark heeft het overleefd, vindt zichzelf gestrand en alleen op de vijandige planeet. Hij probeert een manier te vinden om een signaal te geven naar de aarde, dat hij nog leeft.

Op een afstand van miljoenen kilometers werkt een team van NASA-medewerkers en wetenschappers koortsachtig aan het terughalen van ‘De Marsman’ en ook zijn teamleden stellen alles in het werk om Watney met een risicovolle en vrijwel onmogelijke actie te redden. Ondertussen leeft de rest van de wereld intens mee met de heroïsche reddingsoperatie.

Informatie:

Jaar: 2015
Land: Amerika
Genre: Avontuur, Actie, Science Fiction
Leeftijd: 12+
Tijd: 141 min
Regisseur: Ridley Scot

Recensie:

Wat doe je als je alleen 50 miljoen kilometer van de aarde bent op Mars. Je weet dat je pas over 4 jaar waarschijnlijk gered gaat worden en eerder als je contact kan krijgen met de aarde. Een probleem: Je voorraden zijn niet bedoeld om zo lang te overleven, wat doe je dan?

Ik kan hier zoveel typen, want ik vond de film (spoiler) geweldig! Mark neemt je mee op een avontuur waarvan dood een van de grote obstakels is. Want hoe overleef je nu op een aarde waar je niks kan groeien? Ik heb een dikke twee uur lang gebiologeerd gekeken naar deze film en durf ook te zeggen dat het een van de beste films is die ik heb gezien (samen met Interstellar). Door de sterke verhaallijn en het goede acteerwerk wordt je meegezogen.

Goed je ziet dus hoe Mark probeert te overleven op Mars, hoe hij omgaat met het alleen zijn, het dan ook echt alleen zijn. Want wat doe je als je zoveel dagen alleen op Mars zit en wat doet het met jou? Je lichaam je geest.  Gaat Nasa het wel redden op tijd? Gaan alle plannen werken of gaat het hopeloos mis? Hij legt een videologboek vast waar zijn humor en zijn kracht om te overleven naar voren komt. Waarin hij de wereld verteld wat hij heeft gedaan, wat hij doet en wie hij is. Hoe hij zijn eigen legende maakt.

The Martian is een film waarbij je je geen moment verveeld, een film die je meeneemt ineen ongelooflijk avontuur en misschien zelfs een heel erge nachtmerrie: alleen achterblijven op Mars.

Gelachen: Oja! Zeker wel. Er komt een heerlijke galgenhumor in voor en super foute muziek!
Huilen: Bijnaaa, bijna.. nu ben ik een over emotioneel persoon als het op films aan komt.. (als een iemand begint gaan alle sluizen los), maar op het moment dat Mark over zijn ouders begint.. Ik zat hem te knijpen hoor!
Spanning: Constant! Je wilt maar weten of het goed komt, of hij het kan redden of niet.
Irritaties: Geen!

Overal: ★★★★★★★★★★ (10/10).

Oké, 10 sterren we gaan er voor! Samen met Interstellar zijn dit voor mij echt de films van het jaar. Beiden ruimte films, maar een zeer sterk verhaal.

Zelf heb ik de The Martian in 2d gezien. Ik zou iedereen aanraden hem in 3d te gaan zien want ik denk dat hij dan nog beter is. Ik denk er dan ook over na om nog een keer te gaan! (lang leven Pathé ulimited!).

Geef een reactie