Filmrecensie: The space between us

Vandaag heb ik een recensie voor jullie van The space between us! Een romantische komedie over twee tieneres duizenden kilometers van elkaar verwijderd.

Omschrijving(Pathé)

In The Space Between Us maken we kennis met Gardner, de eerste mens die op Mars is geboren nadat een team astronauten zich op de planeet gevestigd heeft.
Maak kennis met Gardner Elliot: de enige mens die nog nooit op aarde is geweest. Gardner verloor zijn moeder zestien jaar geleden bij zijn geboorte. Zijn moeder was één van de eerste astronauten die afreisde naar Mars om daar een nieuwe kolonie op te zetten. Als wees op een vreemde planeet groeit Gardner in het geheim op tussen de onderzoekers, met weinig contact met de mensheid op aarde.
Terwijl hij op zoek gaat naar informatie over zijn biologische vader wordt hij via een chatprogramma verliefd op de mooie Tulsa, een eigenzinnig meisje uit Colorado. Als hij eindelijk de kans krijgt naar Aarde af te reizen wil hij niks liever dan haar opzoeken. Alleen weet niemand of Gardner wel zo lang op aarde kan overleven.

Verwachting

Ik hoopte op een leuke romantische film met wat humor. Verder was het verhaal gewoon iets wat mij heel erg trok. Het leven op Mars en de connectie tussen beide, maar ook hoe Gardner in die situatie was gekomen. Een film waar je gewoon lekker bij zit met een bak popcorn!

Recensie

Allereerst: Hij is heel anders dan ik in mijn hoofd had! Beter? Ja! Eigenlijk wel. Ik verwachte alleen iets zoetsappips, maar het verhaal biedt eigenlijk zoveel meer. Het begin vond ik een beetje traag, maar toen het eenmaal opgang kwam, werd ik dan ook direct in het verhaal meegezogen.

Zowel Gardner en Tulsa willen eigenlijk een ander leven dan zij nu hebben. Ze zijn opstandig en willen dat er iets veranderd. Ze gaan samen op avontuur, opzoek naar de vader van Gardner. Gedurende weg leren ze elkaar steeds beter kennen en leren ze belangrijke levenslessen. Want is het leven wel zo leuk op aarde als Gardner denkt? Moet Tulsa wel geloven dat hij echt van Mars is? En wie is nu echt de vader van Gardner?

Het is echt een star-crossed liefdes verhaal, met een hoop belangrijke lessen voor beiden en een ander einde dan ik zelf zag aankomen.

Lachen: Ja! Het is echt een romantische komedie, dus genoeg om te lachen in het verhaal.
Huilen: Nee! Maar de film heeft zeker zijn emotionele momenten.
Spannend: De film is in het begin wat traag, maar zodra je er goed in zit houdt de film de aandacht ontzettend goed vast.
Irritaties: Op het trage begin na, geen.

Beoordeling: ♥♥♥♥♥♥♥ (7/10).

The space between us is een heerlijke romantische komedie om bij te ontspannen. Het is een perfect star-crossed liefdes verhaal met duizenden kilometers afstand tussen beiden. Want hoe vertel je nu eigenlijk dat je van Mars komt en niet op aarde woont? En is het leven van de ander echt zo perfect?

Ik heb ontzettend genoten van de film, ondanks het trage begin. Het is een niet volledig standaard liefdes verhaal tussen twee tieners en een barrière die ze moeten overwinnen.

One comment

Geef een reactie