Filmrecensie: Trainwreck

11189960_ori

In de nieuwe romantische comedy Trainwreck wordt Amy (Amy Schumer) van jongs af aan verteld dat monogamie een onmogelijk streven is.Korte omschrijving:

Als carrièrevrouw die schrijft voor een tijdschrift vermijdt ze daarom serieuze relaties en alle verplichtingen die daarbij komen kijken. Sterker nog, als het aan haar ligt houdt ze het liever bij one night stands. Wanneer ze voor haar werk een interview moet houden met de charmante sportarts Aaron Conners (Bill Hader) lijkt het einde van haar ongecompliceerde leventje in zicht.

Informatie:

Jaar: 2015
Land: Amerika
Genre: Comedie
Leeftijd: 12 +
Tijd: 125 min
Regisseur: Judd Apatow

Recensie:

Toen ik naar de film ging, had ik nog niet een specifiek beeld over de film. Ik had mij verder nergens ingelezen, nog geen andere meningen gehoord en alleen de trailer een keer gezien. Ik ging er dan ook volledig blanco in. Wat ik niet had verwacht is dat ik zo ontzettend moest lachen.  De gehele film neemt je mee met Amy, ze lijkt ontzettend zelfverzekerd naar de buitenwereld (althans dat denkt ze), terwijl ze eigenlijk heel onzeker is.  Ze gelooft niet in monogamie, of geloofd ze juist dat zij het niet verdient? Als ze sportarts Aaron dan ook leert kennen, staat haar wereld op de kop. Ze wisselt eigenlijk haar wilde leven in voor een heel rustige, maar houdt zie dit vol en is ze echt gelukkig?

Het hele verhaal wordt met ontzettend veel humor gebracht en er gaat dan ook van alles fout. Ze gooit eigenlijk steeds haar eigen glazen in.  Het is een ‘romantische’ comedy als je naar het verhaal zelf kijkt, maar echt veel romantiek is er niet te vinden! Of  alles goed afloopt? Dat is nog maar de vraag.

Gelachen: Ja, en de bezoekers achter mij nog meer. Die hadden op een gegeven moment volgens mij de slappe lach.
Huilen: Telt huilen van het lachen ook?
Spanning: Nee.
Irritaties: Een paar: Ze gaan heel ver in stereotypering, net een stapje te ver. Al draagt het natuurlijk wel bij aan de humor.
.Overal: ★★★★★★★★☆☆ (8/10).
Het is een heerlijke film voor een ontspannen avond. Gezellig met je vriendinnen of juist met een hele groep vrienden of je vriendje. Eigenlijk is hij voor alle doelgroepen wel geschikt 😉 Wel natuurlijk beetje letten op de leeftijd nu eigenlijk de hele film om sex gaat.

Geef een reactie