Film: Back to the future day!

12118699_687991704636112_6449821114660303661_n

Jaja, als ultime filmnerd kan ik deze dag natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan! Vandaag is de dag dat in back in de future Marty MCfly aankomt in de toekomst.  Nu hebben jullie dit vast al meegekregen vandaag toch? Of toch niet? In ieder geval ben ik even aan het speuren gegaan en heb ik voor jullie een lijstje met dingen die wel en niet zijn uitgekomen van Back to the future! 

We beginnen natuurlijk met de tijdmachine! Helaas kunnen we nog steeds niet de toekomst in, of het verleden. Toch is het gebruik van de auto in deze film wel toepasselijk. Je kan namelijk ‘tijdreizen’ als je heel heel heel snel gaat.  Dit heeft alles te maken met de relativiteitstheorie van Einstein. Aangezien ik hier echt geen kaas van gegeten heb, durf ik hier mij verder maar niet over uit te laten ;). We kunnen dus nog steeds geen tijdreizen! Daarnaast schijnt het makkelijker de toekomst in te gaan dan het verleden, dus dan zit je een beetje vast in de toekomst mij niet gezien.

Vingerafdrukken en tablets! Nou daar hebben we er tegenwoordig genoeg van toch? In Back to the future II konden ze betalen met een vingerafdruk. Vorig jaar werd deze technologie werkelijkheid met Apple pay, niet snel volgde Android ook. Gelukkig alleen zijn onze tablet en telefoons een stuk kleiner dan in de film, want anders was het wel een heel gesleep. Dit is dus echt uitgekomen! Go filmmakers 😉

Videobrillen en augmented reality.. Goed van dat laatste had ik nog nooit gehoord, maar het blijkt nog te bestaan ook! In de film draagt Marty een ‘videobril’ waarbij hij kan videobellen en tv-kijken. Deze kennen wij natuurlijk inmiddels in de vorm van Google klasse n Oculus Rift. Naast dat deze ongeveer het zelfde kunnen, kunnen ze tegenwoordig vaak zelfs meer.. Och wat gaat dat toch allemaal snel. Goed nu augmented reality! In de film gebruikte Doc Brown een apparaatje waarbij je digitale beelden over de werkelijkheid kon projecteren. Ook dit kan tegenwoordig, bijvoorbeeld door gebruik van de Hololens van Microsoft! Twee uit de drie is nu de score.. op naar de volgende!

Hovercams, deze zijn natuurlijk uitgekomen! Vliegende camerarobots? We hebben tegenwoordig natuurlijk cameradrones. Verder brachten deze zelfstandig het nieuws uit in Back to the future II,  zelfs zo iets bestaat al. Al had ik zelf er nog nooit van gehoord, maar goed er wordt veelvuldig mee getest door persbureau AP. De tekst typt zichzelf, erg handig natuurlijk.

Vliegende skateboards, dit lijkt mij nu handig. Geen moeite doen. Geloof mij ik hou van sport hoor, maar soms ben ik ook liever lui dan moe. Maar bestaan deze nu eigenlijk al echt? Nou een soort van.  Hende en Lexus zijn gekomen met de aller eerste haverboards. Deze kunnen nog niet op elke ondergrond vliegen zoals in in Back to the future II, maar wel op speciale koperen skateparken! Extra leuk Hendo zal vandaag zij nieuwe vliegende skateboard presenteren. Dus ik vind hem toch echt gedeeltelijk uitgekomen.

Een smartwatch die het weer voorspeld? Natuurlijk hebben we tegenwoordig heel veel soorten luxe smartwatches. Zo goed als hij in Back to the future het weer voorspelt lukt ons nog niet, maar een redelijk goede dag verwachting kan je wel krijgen!

Tegenwoordig kijken we bijna allemaal tegen een groot flatscreen aan als we tv kijken, maar in Back to the future was dit voor Marty niet zo normaal! We zijn zelfs verder in de technologie dan ze hadden verwacht. Denk bijvoorbeeld aan de Smarttv’s van tegenwoordig!

Oké, nu een waar ik het heel jammer van vind dat die niet bestaat. Namelijk de Food hydrotor! In Back to the Future II is de magnetron vervangen hierdoor. Het is een apparaat waarmee je binnen enkele seconden een heel kleine, gedroogde pizza omtovert in een heerlijke warme pizza zoals we die kennen.  Deze technologie waar we kleine brokjes gedroogd voedsel omtoveren in heerlijk maaltijden blijft nog even iets wat in de toekomst ligt. Wel zijn ze met dit soort technologieën druk bezig! Denk hierbij aan 3D-printen.

En als laatst wil ik het nog hebben over de vliegende auto’s. Nu zal jij wel denken, nou die is niet geslaagd hoor. Nergens vliegen auto’s! Nou dat is niet geheel correct. Kijk we zullen echt nog geen vliegende auto’s zoals in de film hebben, en de airways, luchtsnelwegen, zoals Marty zag. Maar het Amerikaanse bedrijf Terrafugia is bijvoorbeeld bezig met een klein vliegtuigje met opklapbare vleugels dat tussen dit jaar en 2017 klaar zou moeten zijn. Daarnaast presenteerde het Slowaakse Aeromobile vorig jaar al de eerste vliegende auto voor consumenten. Dat de oprichter dit jaar  nog neerstortte met een testvlucht vergeten we even snel!

 

 

Goed de makers en bedenkers van Back to the future zaten op een aantal punten dus best goed! Dit is natuurlijk hartstikke leuk! Wat toen onwerkelijk  leek is nu werkelijkheid. Daarnaast hadden hun nooit voorspelt dat onze technologie met bijvoorbeeld betrekking tot het internet zo snel zou ontwikkelen!

Bron en Bron

 

Geef een reactie