Films: 10 films die je deze kerst (of hele maand) moet kijken!

tumblr-photography-christmas-lightssuccessfully-turned-my-christmas-lights-into-little-hearts-c-uc3qixri

Jaa, het is bijna weer 5 december dus de kerstfilms kunnen worden afgestoft, en we kunnen weer heerlijk genieten. Vandaag ben ik eens het internet gaan afspeuren om te kijken of ik voor jullie wat mooie kerstfilms op een rijtje kon zetten. Ik kwam uiteindelijk in een lijst met 100 beste kerstfilms ooit en heb er hier 10 uit geselecteerd die ik zelf ook heel leuk vind 😉 Benieuwd welke, of nog wat ideeën nodig? Kijk dan snel even verder.

1. Frozen. 

Oké deze kwam helemaal niet voor in de lijst, maar ik vind eigenlijk gewoon dat je hem moet gaan kijken. Want hij is ZO, ZO, ZOOO LEUK! Goed, ja, nee nu kijken huphup!

2. Elf

De film slaat eigenlijk nergens op, maar dat maakt hem eigenlijk alleen maar leuker. Serieus zijn kunnen we het hele jaar al toch 😉

3. Love actually 

Wie kent hem niet? Elk jaar kijk ik hem eigenlijk wel weer. Een film om heerlijk bij weg te zwijmelen, hard te lachen en heel veel thee te drinken (met chocolaatjes natuurlijk).

4. Scrooge

Geen kerst is compleet zonder een goede Scrooge film. Ik kan niet anders herinneren dat deze elke kerst eigenlijk wel op stond, wel in verschillende versies natuurlijk. Maar zo klassieker kan niet ontbreken van de lijst.

5. How the Grinch Stole Christmas

God uit 2000 is deze alweer! Ik weet nog hoe ik deze in de bios zag met een vriendin, we waren 10?! wow.. We waren natuurlijk netjes afgezet he, dat snap je ;).. Man wat was het spannend alleen naar de bioscoop en hij is gewoon heel erg leuk!

6. The polar express

Ik moet hem elk jaar eigenlijk wel zien. Hij is zo leuk! Goed ik heb dus echt een zwak voor ‘kinderfilms’ als dat nog niet duidelijk was ;).. Maar alsnog.. Zo leuk!!

7.  Miracle on 34th Street (1947)

Heel erg oud, maar mag zeker niet ontbreken. Er zijn ook nieuwere versies in kleur te vinden voor de liefhebber, maar geef mij toch maar deze 😉

8. It’s a wonderful life

Nog een klassieker die zeker niet mag ontbreken deze kerst. Ik ben echt gek op die oude zwart wit verhalen.  Heerlijk wegzwijmelen.

9. National Lampoon’s Christmas Vacation

Heerlijk lachen, gieren en brullen tegelijk. Dit is echt zo film die je na het eten opzet en met ze allen van geniet. Een heerlijke kerstkomedie!

10. The Santa Clause 1 & 2


Last but not least! Deze twee films zijn geweldig. Ik kan ze blijven kijken! 😉 Oké stiekem zijn dit twee films ik weet het, maar ze horen gewoon samen. Het liefst kijk ik ze ook achter elkaar zonder eerst een dag te moeten wachten 🙂

 

 

6 comments

 1. Romy says:

  Frozen, daar kan ik het niet mee eens zijn! Door die vele liedjes vind ik het een rotfilm, haha! Maar The Polar Express, How the Grinch stole Christmas en A Christas Carol, inderdaad, die moet je zien! De andere heb ik (nog) niet gezien, maar ik had zelf ook al bedacht dat dat nu weleens tijd wordt 🙂

  • Carina says:

   Hahah Frozen vind ik zoo leuk!! Maar ik ben echt super fan van dat soort films! Ben gewoon soms net klein kind nog ;)..

   En er zijn zoveel films, echt super leuk gewoon. Ik kan ook niet wachten om te beginnen, alleen heb ik geen tv meer dus moet het even anders gaan regelen 😛

Geef een reactie