Films: Alleen naar de bioscoop

 

Al vaak heb ik complimenten gehad, dat ik zonder enige twijfel alleen een bioscoop binnenstap en films ga kijken. Veel mensen schijnen dit niet de durven/willen? Het is misschien ook wel een sociaal iets, naar de bioscoop. Iedereen is er met vrienden, relatie, familie en jij loopt/zit daar maar alleen. Dit hoeft natuurlijk helemaal geen reden te zijn om niet te gaan. Misschien heb je soms wel wat lef nodig, maar het komt helemaal goed. 

How to? Nou je opent de pagina van je bioscoop, reserveert en gaat heen. Zo simpel als dat! Oké, dan zou dit artikel wel heel kort zijn natuurlijk. Wat ik dan wel ga vertellen? Wat van mijn ervaringen. Negatief als positief, omdat niet altijd alles even leuk is natuurlijk. Ook ik heb wel eens gedacht ik doe het nooit, maar dan ook nooit weer. Daarom ga ik ook beginnen bij het negatieve en eindigen met positief, omdat het eigenlijk gewoon heel leuk en relaxt is.

Goed negatieve ervaringen/reacties die je kunt verwachten? Een rare blik, van ben je nu echt alleen? Ja dat ben ik. Het meest vervelende vond ik denk ik wel dat een volwassen man ging wijzen en zei: ‘Kijk jongens zo eindig je dus als je lelijk bent, alleen in de bioscoop.’ Tegen zijn kinderen dus. Wat ik deed? Nou ik ben nogal al fel dus hem de les gelezen, hahah oeps. Ik krijg wel vaker opmerkingen, of naja ik hoor mensen zeggen: ‘is ze nu echt alleen?’. JA mensen ik ben alleen. Soms is het vervelend, maar het laat ook wel zien hoe afhankelijk mensen van elkaar zijn. Niks kan blijkbaar meer zelfstandig gedaan worden, want dan ben je ‘alleen’.

Natuurlijk is er ook heel veel positiefs aan: Niemand bemoeid zich met naar welke film, op welke dag en hoe laat ik heen wil.  Ik kan zeggen en nu ga ik naar de bioscoop en hoef met niemand anders te overleggen of hij/zij wel kan. Je leert nieuwe mensen kennen. Echt, ik heb al verschillende nieuwe mensen leren kennen door alleen te gaan! Je komt wat sneller aan de praat. Nog meer voordelen? Ja zeker, je hoeft je popcorn, frisdrank, nootjes, snoepjes, wortels of wat dan ook maar niet te delen. Weet je hoe prettig dat is? Je kan het laatste stukje of beetje bewaren zonder de angst te hebben dat de ander het op eet. Oh en vergeet niet.. Mensen kunnen je niet storen tijdens het film kijken, want ze zijn er niet!

Moet je alleen naar de bioscoop? Nee! Kan je alleen naar de bioscoop? Ja! Waarom niet? Je moet doen wat jij prettig vind, maar laat je niet tegenhouden. Alleen dingen doen, zelfstandig dingen doen is goed voor je ontwikkeling. Het zelfstandig zijn en misschien zelfs een angst overwinnen om alleen te gaan geeft je kracht. En natuurlijk hoef je niet altijd alleen te gaan, maar het kan soms ontzettend prettig zijn ;). En de haters? Laat die maar gewoon haten, ze zijn stiekem gewoon heel jaloers.

One comment

  1. Ayla says:

    Ik wil het ook heel graag eens doen haha, en binnenkort komt het er ook wel van denk ik. Zo’n reacties zou ik inderdaad echt vreselijk vinden, maar ik zou er waarschijnlijk ook op reageren. Vroeger niet, maar tegenwoordig sta ik sterker in mijn schoenen. Zeker zo’n man tegen zijn kinderen, sorry, maar wat voor een opvoeding geef je dan aan je kinderen? :’) Goed gereageerd meid! Leuke blog heb je trouwens ook, ben je direct gaan volgen!

Geef een reactie