Voordelen en nadelen van Pathe Unlimited

12276993_1669992556572320_2039617194_n

Zoals de meesten van jullie wel weten heb ik een Pathé Unlimited kaart, ik ben super blij met deze kaart! Vandaag behandel ik enkele voordelen en nadelen van zo kaart en waarom ik toch besloten heb om een abonnement af te sluiten en waarom ik hem nog niet heb opgezegd! Waarom ik hier een artikel over maak? Omdat ik er eigenlijk best wel veel vragen over heb gehad de laatste tijd en hopelijk zo iedereens twijfel over wat te doen kan wegnemen! 

Toen ik begon aan dit artikel wist ik eigenlijk meteen heel veel voordelen te noemen, maar nadelen? Ik had het eigenlijk nog niet eerder van die kant bekeken, omdat ik dat toch ook een belangrijk onderdeel vindt in de afweging wil ik een Pathé pas of niet? Ben ik er eens voor gaan zitten en heb er een paar dagen over nagedacht. We beginnen dan ook met de nadelen!

  • Je betaald 19 euro per maand voor de gewone Unlimited (die ik heb), nadeel: Je moet voor 3D een extra toeslag betalen. Soms vergeet ik dit ik nog wel eens, of ik probeer toch naar de niet 3d versie te gaan (sorry arme student, gierige hollander).
  • Je betaald dus 19 euro, dit betekent dat je minimaal 2x per maand naar de bioscoop moet. Meestal lukt dit wel, maar niet altijd. Ga je dus niet minimaal 24 x naar een avondfilm, dan kan de kaart niet uit! Dit is iets om goed over na te denken, want het is zonde als het je meer kost dan dat je eruit haalt.
  • Als je een film reserveert, betekent niet dat je 3 minuten voor de tijd kaartje kan ophalen. Je ticket vervalt namelijk (indien druk is) 10 minuten voor het beginnen van de film. Ik heb dus wel eens gehad dat 1 film uitliep en dat ik daardoor mijn goede plek bij een andere film kwijt was (MEH!).
  • Het kan soms als een verplichting voelen. Je moet wel heen, want je kaart is al betaald. Ik heb soms geen zin om te gaan, maar sleur mijzelf dan toch maar heen (al vind ik het achteraf vaak wel weer heel leuk!)

Goed, meer nadelen kon ik 1,2,3 niet opkomen. Nu voordelen:

  • Als je echt van films houdt en graag in de bioscoop zit, is het goedkoop. Ik ben er vorig jaar zo 70 keer geweest, dus heb behoorlijk wat geld bespaard!
  • Je kunt naar elke film die uitkomt. Al lijkt een film mij toch wat minder? Ga alsnog heen, want het kost niks extra’s per maand.
  • Met de gewone Pathé Unlimited krijg je 10% korting op eten en drinken (nomnomnomnom).
  • Je kan naar alle Pathé bioscopen in Nederland. Dus als ik ergens ben en denk: Ik wil naar de bioscoop, kan ik heen (mits er een Pathé zit natuurlijk).
  • Je hoeft niet elke keer als je naar film wil te denken: staat er nog genoeg geld  op mijn bank? (zo grote pluspunt als student!)
  • Ik ga gerust meerdere keren naar de bioscoop voor dezelfde film. Willen nu andere vrienden heen? Prima, kan ik nog een keer genieten!

Dit zijn enkele nadelen en voordelen. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend. Ik ben heel blij met mijn Pathé pas die er tot nu toe nog elke keer weer uit kan! Dat is dan ook de reden dat ik hem nog steeds heb.  Films en bioscoop? Ik hou er van, ik ga gerust alleen en hoef zo niet elke keer te rekenen kan ik het deze maar nog betalen. Soms ga ik een maand niet, maar dan ga ik en maand later bijvoorbeeld naar 10 films :). Ben benieuwd of op wat voor aantal ik dit jaar weer ga eindigen!

Hebben  jullie ook een bioscoop kaart?

Geef een reactie