Bloggen: De leuke kant

Blogging-for-Business-The-Ultimate-Guide

Nu schreef ik al een artikel over de niet zo leuke kant van het bloggen, vandaag ga ik het met jullie hebben over de leuke kant van bloggen! Want om die leuke kant doen we het toch? Tenminste ik wel ;)! Natuurlijk zijn er veel meer leuke kanten aan het bloggen dan ik vandaag omschrijf, maar ik heb er een paar uitgehaald. Zitten jullie er al klaar voor? Ja, mooi dan gaan we beginnen. 

Voorop staat als allereerst: Het leren kennen van nieuwe mensenEvents, andere blogs, whatsapp groepen, door het bloggen heb ik al veel leuke mensen leren kennen! Mijn vrienden groep wordt steeds wat uitgebreid, gezellige gesprekken overleggen met elkaar en dingen bespreken die anderen misschien niet zullen snappen. Tips delen, vragen stellen, bij praten, discussiëren over boeken, films en nog veel meer. Kopjes thee, meetings en zo kan ik nog wel even door gaan. De lijst van mensen de ik heb leren kennen wordt steeds groter en dit is ontzettend leuk!

Het krijgen van reacties. Ik wordt altijd heel vrolijk van leuke reacties. Zowel op mijn blog als op mijn andere social media kanalen. Je voelt je gewaardeerd en weet zeker dat er mensen zijn die verder kijken. Het geven van reacties doe ik dan ook met veel liefde! 🙂 Zo leuk om ook andere meningen te lezen over bijvoorbeeld een boek of een film. Dit zorgt ervoor dat het nooit saai wordt.

Als derde het beloond worden voor je harde werken. Zo kreeg ik vandaag nog weer een heel tof mailtje van een uitgever, maar ook het delen van je berichten. Of nieuw volgers en nieuwe likes! Niks zo leuk als zien hoe jijzelf groeit maar ook je blog en het aantal mensen dat jou verhaaltjes leuk vindt! Ik bedoel ik schrijf voor mijzelf, maar er is echt geen beter gevoel! 🙂  Vanmiddag stond ik dus nog weer even een vreugde dansje te doen!

Jezelf ontwikkelen. Toen ik begon met bloggen, 10 jaar geleden, maakte ik nog meer taal fouten dan nu. Ik wist niet hoe ik een recensie op moest bouwen of überhaupt iets schrijven wat mensen leuk zouden vinden. In de loop der jaren is mijn taal verbeterd, maak ik betere artikelen, betere foto’s en ziet hij er een stuk beter uit. Daarnaast is het tegenwoordig cool om te zeggen dat je een blogger bent en wordt je niet meer aangekeken alsof ze het in Keulen horen donderen, want 10 jaar geleden? Wist echt bijna nog niemand wat bloggen nu echt is.

Het ontdekken van nieuwe dingen. Sinds ik ben gaan bloggen, al voor ik mijn boekenblog had, ontdekte ik andere boeken, andere films, andere steden. Je leert steeds weer wat nieuws. Je wilt vernieuwend blijven en doet dingen die je anders misschien nooit had gedaan. Vaak zijn dit geweldige ervaringen of je leert er tenminste iets van ;). Ik heb meer films gezien dan ooit vorig jaar, andere boeken gelezen en veel nieuwe schrijvers ontdekt, zo wordt mijn kleine wereldje steeds een stukje groter.

Wat vind jij zo leuk aan bloggen?

Geef een reactie