Dingen die mij vaak gevraagd worden.

aaaa

Als boekennerd, filmnerd en gewoon nerd over het algemeen krijg ik altijd ontzettend veel ‘aparte vragen’.  Vandaag ga ik er eens een paar bij langs, op een niet al te serieuze manier. Herkennen jullie sommige vragen? En wat is de meest rare vraag die ze ooit aan jou hebben gesteld?

Heb je niks beters te doen dan lezen? Heb jij niks beters te vragen? Nee, ik heb genoeg te doen op een dag, in een week, in een maand, in een jaar. Maar terwijl jij alcohol staat te drinken in de kroeg, zit ik heerlijk op mijn bed met een boek. Dit geldt het zelfde voor als jij je zit te vervelen in de trein, zit te Facebooken, tv kijkt of wat dan ook. Ik vul mijn tijd op met lezen. De vrije tijd dan.

Een beetje aansluitend op de vorige: ik snap niet waar je de tijd vandaan haalt om te lezen. Ik grijp gewoon elk moment aan om te kunnen lezen! Geen tv hebben scheelt een hoop natuurlijk, want die lijdt tenminste niet meer af. Verder lees ik gewoon overal. Trein, wc, pauzes, buiten, wachtkamers, gewoon overal.

Volgens mij moet jij wel zo ontzettend saai zijn voor je vrienden. Oke, bedankt. Goede toevoeging in het gesprek. Waarom ben je saai als je leest? Misschien vind ik gamen wel gigantisch saai en snap ik niet waarom mensen dat zouden willen zien of doe, maar ik noem jou toch ook niet saai.

Ook een leuke: Waarom zou je het boek lezen als je ook de film kunt kijken? Nou, wat dacht je het beste van beide werelden? Ik lees het boek dus krijg alle details mee en ik kijk de film. Vaak zit er toch verschil tussen beiden, dus vervelen doe ik mij ook niet. En waarom lezen nog meer? Nou omdat lezen goed voor je is. Houdt je hersenen actief.

Je hebt toch zoveel boeken, je kunt er vast wel 1 aan mij geven? Jij hebt zoveel kleding, jij kunt vast wel wat aan mij geven? Nee dus. Heb ik boeken dubbel? Ja dan wil ik ze nog wel weggeven, maar leuke boeken weggeven omdat jij zo nodig ze niet wil kopen? Nee. Misschien voor je verjaardag wel 1 ;p. Mijn boeken zijn mij heilig.

Is dat bloggen en verplicht lezen nu niet ontzettend vermoeiend? Het kost tijd ja, en tijd is energie, maar ik haal er meer energie uit dat het mij kost. Ik bedoel: ontmoeten van leuke mensen, verdwalen in goede verhalen, steeds een stukje van jezelf terug vinden in een goed boek.

Ga je nu alweer naar de bioscoop? Draait er nog wel iets wat je nog niet hebt gezien? Ja hoor, genoeg. Ik heb een Pathe pas en het is gewoon zonde om die ongebruikt thuis te laten liggen. Ik bedoel: Ik ben betaal ervoor, dan moet je er ook gebruik van maken toch?

Wat is het beste boek wat je ooit gelezen hebt of wat is beste film die je ooit gezien hebt? Natuurlijk heb ik favoriete en sommige boeken/films zijn beter dan de anderen, maar je kan niet alles gaan vergelijken. Ik heb historische boeken gelezen die ver boven alle andere historische boeken staat, maar dit kan ik echt niet vergelijk met een Young Adult. Dan is het een beetje als The Revenant vergelijken met Frozen. Beide ontzettend leuke films, maar totaal verschillend.

Kan je mij een goede film of goed boek aanraden? Natuurlijk wel stuk of 100, maar wat voor genre vind je leuk? Of wat wil niet je niet dat er in een boek gebeurt. Als je zegt: Maakt mij niet uit? Bereid je dan maar vast voor op een lijst die je wel een jaar of twee zoet houdt ;).

Geef een reactie