Van boek naar film

011

Vandaag ga ik jullie  vertellen welke boeken ik echt nog moet lezen voor dat ze uitkomen als film.  Euh.. Dat wordt nog best even doorbijten met de de lijst die al klaar ligt. Al zijn de films vaak toch minder dan het boek, kan ik het niet laten om ze te zien. Zie bijvoorbeeld The Hunger Games die ontzettend goed zijn neergezet juist, of Harry Potter waar ik heerlijk van kan genieten. Benieuwd welke boeken ik echt nog moet lezen dus? Klik dan snel even verder. 

 1. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs
  Komt ergens in 2016 uit. Ik kon nog geen exacte datum vinden jammer genoeg. Dit boek staat gelukkig al in mijn kast, maar ik moet hem nog wel lezen! Ben er super  benieuwd na in ieder geval.Gaat over:
  Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven…
 2. Pride and Prejudice and Zombies – Seth Grahame-Smith
  Een klassiek verhaal in een nieuw jasje. Ik ben hier echt ontzettend benieuwd na, dus als iemand nog leuk cadeautje voor mij zoekt ;).. Haha een van jullie hem toevallig al gelezen?Gaat over:
  Een verrassende nieuwe versie van de roman van Jane Austen, waarin de doden weer tot leven komen. Iedereen is het erover eens dat een zombie die hersens bezit, behoefte heeft aan meer hersens Pride & Prejudice & Zombies: een verrassende nieuwe versie van de beroemde roman van Jane Austen. Er waart een mysterieuze ziekte in het stille Engelse dorp Meryton rond waardoor de doden weer tot leven komen. Elizabeth Bennet is van plan de zombies uit te schakelen, maar ze wordt al snel afgeleid door de komst van de afstandelijke en arrogante meneer Darcy. Wat volgt is een sprankelend, komisch verhaal over trots en vooroordelen van beide hoofdpersonen die ook vaak op slagvelden vol zombies te vinden zijn. Zal Elizabeth het duivelsgebroed weten te verdelgen? En zal ze uiteindelijk de ware vinden? Vol romantiek, zwaardgevechten, en duizenden rottende lijken is Pride & Prejudice & Zombies dé nieuwe versie van een klassieker die je graag wilt lezen. De beroemde negentiende-eeuwse auteur Jane Austen heeft diverse meesterwerken geschreven, waaronder Emma en Sense & Sensibility. Seth Grahame-Smithheeft de klassieker Pride & Prejudice herschreven en woont in Los Angeles.
 3. The 5th wave – Rick Yancey
  Met dit boek heb ik al heel vaak in mijn handen gestaan. Wel halen, niet halen.. Etc. Hij lijkt mij echt ontzettend goed, maarja er moet elke maand ook weer eten worden gekocht natuurlijk…. Zucht..Gaat over:
  ‘Soms denk ik dat ik de laatste mens op aarde ben. Dat betekent dat ik de enige mens in het universum ben. Dat is onzin, ik weet het. Ze kunnen niet iedereen gedood hebben… nog niet.’ 

  De eerste golf: alle elektriciteit valt uit 
  De tweede golf: een enorme tsunami 
  De derde golf: een afschuwelijke epidemie 
  De vierde golf: achterdocht – wie kun je nog vertrouwen? 
  De vijfde golf…

  De zestienjarige Cassie heeft niemand meer: haar ouders zijn als gevolg van de buitenaardse invasie overleden en haar broertje Sam van vijf is meegenomen door een groep militairen, zogenaamd om hem te beschermen. Op de vlucht voor de buitenaardse wezens, wil Cassie koste wat kost Sam redden. Maar hoewel ze zich had voorgenomen om niemand meer te vertrouwen, kan ze het niet alleen…

 4.  Looking for Alaska – John Green
  Wie kent hem niet? Nou ik dus, natuurlijk had ik wel eens van het boek gehoord, maar ik het zelfs geen idee waar hij over ging. Nouja, tot dat ik hem net dus ging opzoeken. Ik ben benieuwd!Gaat over:
  Miles Halter is gefascineerd door Beroemde Laatste Woorden. Geïnspireerd door de laatste woorden van de Franse dichter Rabelais gaat hij op zoek naar een Groot Misschien. Niet door te sterven, maar door zich in te schrijven voor een kostschool in Alabama.

  Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin – de Kolonel – en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert – Miles ontredderd achterlatend.

 5.  Shadow and Bone – Leigh Bardugo
  Deze boeken zijn razend populair, ik heb ze nog steeds niet gelezen. Ik weet dat ik mij diep moet schamen, ik weet het.. Ik ga alvast in het hoekje staan oké???Gaat over:
  De Grisha-trilogie is fantastisch. Het speelt zich af in een soort magisch oud-Rusland, het is enorm spannend, de hoofdpersoon (Alina) is kick ass, haar beste vriend Mal is swoonworthy en uiteraard zitten er ook de nodige kwaadaardige mannen, donkere krachten en plottwisten in.
 6. An Ember in the Ashes – Sabaa Tahir
  Ook al vaak mee in de handen gehad en ben er super nieuwsgierig na.Gaat over:
  Vuur en As vertelt het verhaal van Laia en Elias, geboren in aparte werelden – zij een slaaf en hij een soldaat – die voorbestemd zijn om samen het wrede Imperium te bestrijden, in een wereld die doet denken aan het oude Rome. 
  Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is… 
  Sabaa Tahir is een Amerikaanse schrijfster. Vuur en As werd een bestseller in Amerika en is een wereldwijd succes. Het boek wordt ook verfilmd. Tahir schrijft nu aan het vervolgdeel.

Goed dit is mijn lijstje voor nu. Ooh.. If i was a rich girl…lallaalala. Nee echt.  Damn.  Goed hebben jullie nog boeken die worden verfilmd die ik moet lezen? Laat het dan vooral hieronder weten!

6 comments

  • Carina says:

   Red Queen moet ik ook nog lezen 😛 haha.. Ben er wel heel benieuwd naar ;).. Ik vind niet heel erg.. heb momenteel al een lijst van 277 ongelezen boeken en moet nog euhm… een hele Billy inscannen 😛

 1. jacolinemaes says:

  Ik wist niet dat Shadow and Bone werd verfilmd :O Zou awesome kunnen zijn. Overigens was ik geen fan van het boek Looking for Alaska, vond het saai en voelde me totaal niet betrokken bij de personages, dus misschien dat ik die film weleens beter zou kunnen vinden dan het boek. Miss Peregrine’s moet ik ook nog lezen.

Geef een reactie