Het belang van Nederlandse YA #1

Untitled

Vandaag (wat eigenlijk gisteren al online had moeten komen) introduceer ik een nieuw onderwerp op mijn blog. Namelijk: Het belang van Nederlandse YA! Nu hoor ik jullie denken: Nederlandse YA? Het belang?? Ja het belang. Nu ga ik natuurlijk heel eerlijk zijn, ik lees heel veel in het engels en heel veel vertaald, maar ik vind dat de Nederlandse YA schrijver wel wat meer in het spotlicht mag staan, zeker omdat voor hun veel moeilijker is om een world-wide bestseller op tafel te krijgen en wel wat meer aandacht verdienen. 

Wat je precies kan verwachten? 

Ik ben van plan leuke interviews te maken met Nederlandse Ya auteurs  en werk samen met Jen Minkman, onder meer van Het laatste licht en Het boek van voorheen. Elke week brengt zij een ontzettend leuke nieuwsbrief uit over een Nederlandse Ya auteur. Deze week is het Mara Li van Stem van de Zee, daarnaast kan je het boek winnen als je inschrijft op haar nieuwsbrief (klik).

Waarom besteed ik hier aandacht aan?

Ik vind dat de Nederlandse auteurs in het algemeen onder gewaardeerd worden. Om nu alle Nederlandse auteurs bij langs te gaan, is een beetje veel werk en besloot ik voor de doelgroep Young Adult te gaan omdat ik deze zelf ook ontzettend leuk vind om te lezen. Engelse auteurs krijgen vaak ontzettend veel aandacht omdat hun boeken wereldwijd worden gelezen, bij Nederlandse auteurs is dit veel minder het geval (door o.a. taal barrière).

De afgelopen tijd heb ik meerdere boeken gelezen van Nederlandse auteurs, waar ik voorheen nog niks van had gehoord en ik toch erg verliefd op ben. Zij verdienen een groter platform en ik hoop ze daar aan te helpen!

Hoe verder?

Elke zaterdag of zondag komt er een leuk interview online. Deze week hoop ik er zelfs twee online te zetten, welke auteurs? Dat blijft nog even een verrassing! Daarnaast zullen er de komende tijd verschillende winacties zijn via de nieuwsbrief van Jen Minkman, waarna ik dan link, zodat jullie allemaal mee kunnen doen.

Hopelijk kunnen jullie mijn inzet waarderen, leren jullie nieuwe schrijvers kennen en ontdekken we zelf mooie pareltjes.

Hulp

Ken jij of ben jij een Nederlandse auteurs die YA schrijft? Wil je graag mee werken of wil je graag een auteur hier zien verschijnen? Mail mij dan op carinaschrijft@hotmail.nl met als onderwerp Het belang van Nederlandse YA.

Geef een reactie