Listmania: Classic love

Zoals jullie weten probeer ik dit jaar meer classics te lezen, omdat ik vind dat je die gewoon hoort te lezen en het vaak hele mooie boeken zijn! Nu kan ik wel vertellen dat ik mijn klassieker in maart niet heb gelezen (FOEI!). Met de tentamens kon ik er mij niet toe zetten. Echt nogal euhm, vervelend? Dat betekent dat ik in april er minimaal 2 moet lezen van mijzelf om de schade weer een beetje in te halen. Goed nu gaan we het hebben waarover ik het echt wil hebben, namelijk: Waarom zou je klassiekers moeten lezen?

℘Het mag dan oud zijn, maar dat maakt de meeste verhalen niet minder goed.

℘ Ze zien er vaak schitterend uit. zie bijvoorbeeld mijn Penguin classics op de foto hier boven.

℘ Veel zijn verfilmd, nu lees je het oorspronkelijke verhaal (Jungle Book, Alice in Wonderland etc.)

℘ Je leert er best wel wat van. Je moest vroeger altijd al die verschrikkelijke literatuur lezen en vond het nutteloos. Toch moet ik eerlijk bekennen dat de meeste verhalen wel wat meer diepgang hebben dan het meeste Young Adult boek 😉

℘ Het staat gewoon gaaf in je kast en best indrukwekkend (ook belangrijk toch?)

℘ Het zijn verhalen die je bij blijven. Dat zijn natuurlijk veel meer boeken, maar de meeste verhalen blijven toch wel heel erg hangen.

℘ Je herbeleefd oude tijden. Nu vond ik geschiedenis lang niet altijd zo leuk, maar in boek vorm? Ja, dan wel!

℘ Mijn woordenschat is behoorlijk gegroeid sinds ik klassiekers ben gaan lezen, soms moet ik woorden opzoeken. Je leert er dus echt van!

℘ Klassiekers hebben mij een beter begrip en beeld geven van geschiedenis en cultuur in context.

Weet jij nog goede redenen om klassiekers te lezen?

2 comments

  1. Jantine says:

    Lees je boeken zoals die je noemt ook in het Engels?

    Ik lees vooral klassiekers omdat ze zo ontzettend mooi zijn, en blijven! Op de een of andere manier lijken ze elke keer lezen mooier te worden.

Geef een reactie