Story Time 1#

story timeVandaag totaal iets anders, namelijk een stukje van een verhaal. Vinden jullie dit leuk? Laat dan even weten, want dan ga ik kijken of ik hiervan een regelmatig artikel kan gaan maken! Voor nu: Lees snel verder om te weten hoe het verhaal gaat. 

2121.
Als je dit leest, weet dan dat ik niet meer leef. Mijn verhaal geeft jullie en kijkje in mijn laatste jaar en de gebeurtenissen die leiden tot mijn dood. Ik hoop dat jullie er van leren en misschien zelfs erdoor veranderen. Dit mag namelijk nooit meer gebeuren. Maar voor ik jullie hier meer over kan vertellen, krijgen jullie eerst een kleine les geschiedenis. Dan pas zullen jullie begrijpen hoe deze situatie echt is ontstaan.

Het begin: 1945.
De tweede Wereld Oorlog is net ten einde. Ze weten niet wat ze moeten met Duitsland en de landen gaan in overleg. Er moet toch iets gebeuren? De keuzes die ze toen gemaakt hebben, hebben geleid tot de ellende van nu. Een toekomst vol ellende en een toekomst vol met haat en verdriet. Mooier kan ik het niet voor je maken, maar de ellende begon. Ze gingen Duitsland ‘delen’. Engeland, Frankrijk, Amerika en de voormalige Sovjet-Unie, allemaal kregen ze een deel te besturen. Ik heb nooit gesnapt waarom ze dachten dat dit zou werken, maar goed. Uiteindelijk leidde deze verdeling tot de bouw van de Berlijnse muur in 1961. Velen zouden nooit de datum van 9 november 1989 vergeten, toen viel de Berlijnse muur. De mensen konden weer vrij reizen en het was het einde van de DDR.

Deze gebeurtenissen waren eigenlijk al begin van het einde. De Europese Unie ontstond en en deze groeide en groeide in de jaren. Steeds meer macht werd verlegd naar  een centrale hoofdregering en steeds meer ellende ontstond.

Het midden: 2001 – 2060.
2001? Doet het al een belletje rinkelen bij jullie? De aanslag die de wereld veranderde. Vanaf hier ging het echt fout. De haat tussen geloven en bevolkingsgroepen namen toe en al snel werden landen binnen gevallen door Amerika. Ze kregen hulp van de VN en een langdurige oorlog ging van start.

Het waren altijd de Moslims die het deden, nooit een ander. Het was het pure kwaad. Ze werden steeds meer gehaat. Pure haat, zonder enige grond, want is elke Moslim slecht? Dat is hetzelfde zeggen als elke man is een verkrachter. Haat voet haat en het werd erger en erger. Aanslagen werden steeds normaler en normaler. Ze liepen langzaam op naar een hoogte punt. Elke keer als er weer een aanslag werd gepleegd, was het een reden om een ander gebied weer plat te bombarderen. Langzaamaan stond de wereld in brand en stierven er honderden tot duizenden tot misschien zelfs uiteindelijk miljarden mensen voor een oorlog om macht.

Vragen ontstonden. Was het een complot? Probeert de regering ons te onderdrukken? Elk jaar weer nam de weerstand voor de regering toe en kwamen er meer oorlogen, ruzies en rellen. Langzaamaan vernietigden we ons eigen bestaan. Of alles een complot was? Dat weet ik tot op de dag van vandaag nog niet, maar ik weet wel dat haat gevaarlijk is en dat macht mensen verandert. Dit alles heeft geleid tot een toekomst waar wij nu in leven. Een toekomst waar ik op mijn 21ste in mijn graf beland en niemand een toekomst van zichzelf meer heeft. Een toekomst die ik niemand gun, niemand.

De jaren erna werd het alleen maar erger. Onze vrijheden werden steeds meer ingeperkt en we mochten nog maar net zelf denken. De regeringen deden er alles aan om ons onder de duim te houden, om ons te laten denken dat alles goed en veilig was en we ons nergens zorgen over moesten maken. Alleen was dit niet waar, de ellende bleef.

Uiteindelijk eindigden we in de staat waar we nu in zijn. Een politiestaat en hier begint mijn verhaal pas echt. Ik ben geboren op 18 juli 2100, en op 18 juli 2121 blaas ik mijn laatste adem uit. 21 jaren, 21 jaren in pure hel.

Geef een reactie